İBB'de eski dönem usulsüzlük iddiaları için 3 müfettiş görevlendirildi
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) eski dönemine ait bazı iş ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarını araştırmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB Teftiş Kurulu'nun bazı yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları üzerinde çalışıldığı, 40 civarında ihale dosyasında usulsüzlük ve kamu zararına yönelik bulgulara ulaşıldığına dair açıklamalarını ihbar kabul eden İçişleri Bakanlığı konuyu araştırmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirdi.
Konuyla ilgili Bakanlık onayında, "1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 260/1-ç maddesi gereğince mahalli idarelerin seçilmiş veya tayin edilmiş organları ve bunların üyeleriyle diğer kamu görevlileri hakkında inceleme, araştırma ve soruşturma yapma görev ve yetkisinin Mülkiye Teftiş Kurulu'na verildiğine ve mahalli idarelerle ilgili olarak kamuoyuna yansıyan her türlü iddianın titizlikle incelenmesinin Bakanlığın sorumlulukları arasında yer aldığı" vurgusu yapıldı.
Görevlendirilen mülkiye müfettişlerinin bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başlayacakları öğrenildi. Müfettişlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden iddiaya konu dosyaları istemesi bekleniyor.
Meteoroloji sarı alarm verdi: İstanbul, İzmir, Antalya dikkat!
Kabineden kritik toplantı... Yeni tedbirler gelecek mi?
Akit TV spikerinden Uğur Şahin'e: 35'inden sonra Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular kadar Türkçe konuşabiliyor
2020 yılının son kabine toplantısı… Ek korona tedbirleri alınacak mı?
Gidecek yeri olmayan kişiye kesilen ceza tepki çekmişti! Emniyet'ten açıklama: Özür dileriz
Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem
Hakkari'de çığ düştü: 1 asker şehit, 1 asker aranıyor
Mutasyonlu corona virüsüne Türkiye’de rastlandı mı? Bakan Koca’dan açıklama
Yargıtay üyesi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti



YORUMLAR
Yorum Yap