HÜDA PAR'dan Meclis kürsüsünde 'özerklik' ve 'federasyon' sözleri
Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Meclis kürsüsünde “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” dedi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 2024 yılı bütçesine ilişkin söz aldı.
AKP listelerinden Meclis’e giren Yapıcıoğlu, kapitalist ekonomi modelinde faizin önemli bir sömürü aracı olarak işlev gördüğünü söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkanı, “2003 yılından bu yana faiz giderlerinin büteye oranı yıllara göre kademeli olarak yüzde 41’den yüzde 11’e kadar düşmüştü. Aynı şekilde faiz giderlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya oranı da son 20 yılda bariz bir şekilde azaldı.” diye konuştu.
ÖZERKLİK VE FEDERASYON SÖZLERİ
Yapıcıoğlu, konuşmasının bir bölümünde partisinin programında da yer alan eyalet sistemi ve özerkliğe ilişkin ifadeleri okudu.
Yapıcıoğlu, “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” dedi.
Ali Yerlikaya görevi bırakıyor; Ak Parti'nin İstanbul adayı olacak iddiası
'Plana sadık kal' diyen Sinan Oğan Londra'da tatilde
Mafya boş durmamış kamudan ihaleler almış
Bu kare yürekleri bir kez daha kanattı: Aynı sofrada 4 şehit
Çukur çökertildi, 11 milyarlık mal varlığına el kondu
İnterpol tarafından aranan kişi İstanbul Havalimanı'nda kayboldu
Galatasaraylı Vedat'ı ucuz otomobil vaadiyle 1.5 milyon lira dolandırdılar
İsmail Saymaz: Çadırlar kara gömülmüş, böyle geçici üs mü olur?
Şehit Yasin Karaca'nın babaevi yeniden yaptırılacak




YORUMLAR
Yorum Yap