Hizmet üretici enflasyonu yüzde 105'e çıktı
TÜİK verilerine göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ekimde yıllık yüzde 104,28 artış kaydetti. Endeks eylül ayında yüzde 107,01’le rekor kırmıştı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerini yayımladı.
TÜİK’e göre H-ÜFE ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,05, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 75,79, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 104,28 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 84,03 artış gösterdi. Endeks eylül ayında yüzde 107,01’le rekor kırmıştı.

En yüksek artış ulaştırma ve depolamada
Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 132,35, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 102,21, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 69,01, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 63,28, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 85,62, idari ve destek hizmetlerde yüzde 97,74 artış gerçekleşti.
Antalya'da konut fiyatları uçtu; yabancıya satışa karşı imza kampanyası başladı
ABD'li dev, Türk veri şirketini satın alıyor!
Erdoğan: Marketlerdeki fiyat kontrollerini sıkılaştıracağız
Türk-İş açıkladı: Yoksulluk sınırı 25 Bin TL'yi aştı!
Türkiye ekonomisi 9 çeyrek sonra daraldı!
Enflasyonun araştırılması önerisi Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi
Deprem etkisi: Düzce'nin doğusu ile batısı 20 santimetre uzaklaştı!
Gözler asgari ücrette: 4 parametre etkili olacak
Kadro alacak sözleşmeliler dikkat! İşte merak edilen sorular




YORUMLAR
Yorum Yap