Her ülkeden hasta kabul edilecek
Türkiye dünyanın her yerinden hasta kabul edecek. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecinde daha önce 31 ülke olarak belirlenen sağlık turizminin kapsamını genişletti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Buna göre, Türkiye'ye uluslararası sağlık turizmi amacıyla tüm ülkelerden gelen hastalar kabul edilecek. Bakanlık, sağlık turizmi kapsamında hasta kabul edilecek branş ve alanlar, hasta ve refakatçilerinin Türkiye'ye giriş yapabileceği kara ve hava yolu noktaları ile hasta ve refakatçilerinin kabul edileceği hastanelere ilişkin şartları belirledi.
Tıpta uzmanlık tüm ana dal ve yan dal branşları ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli, kemik iliği nakli, kök hücre nakli, robotik cerrahi, bariatrik cerrahi ve girişimsel radyoloji alanlarında hasta kabul edilecek. Hastanenin müstakil bir katı veya koridor ve diğer alanlarında, başka hasta veya refakatçisinin temas etmeyeceği şekilde müstakil bir servis yurt dışından gelecek uluslararası sağlık turizmi hastalarına ayrılacak.
Hastalara özel kapı ayrıldı
Hastalar ve refakatçileri kara yolu ve hava yolu noktalarından Türkiye’ye girebilecek. Hava yoluyla girişler İstanbul Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Antalya Hava Limanı’ndan yapılabilecek.
Kara yoluyla giriş için ise Kapıkule Hudut Kapısı, Sarp Hudut Kapısı ile Habur Hudut Kapısı, uluslararası hastalara açık olacak.
Aracı yok, komisyoncu yok ama… Tarım Kredi Marketler’in zararı 40’a katlandı
300 bin esnafa karşılıksız çek sebebiyle hapis yolu
Hafta sonu açık olacak işletme ve kurumlar belli oldu
LG InstaView Door-in-Door ailesinin yeni üyesi
Pastavilla'dan en içten bayram kutlaması: İlk kez bir marka reklamla rakiplerinin bayramını kutladı
Dünya Turizm Örgütü: Turizm bu yıl yüzde 70 daralacak, 110 milyon kişinin işi tehlikede
Türkiye ‘5 stratejik konuda’ çalışma başlattı
THY: Uçaklarda yan koltuğun boş kalacağı yönünde henüz zorlayıcı bir karar alınmamıştır
Ekonomide dipten güçlü dönüş sinyali: Ekonomik Güven Endeksi Mayıs'ta 20 puan arttı



YORUMLAR
Yorum Yap