HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü
Hakkındaki kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunmasıyla HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü. HDP'nin TBMM'de saldalye sayısı 55'e indi. Gergerlioğlu ve HDP milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrılmadı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü.
TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunarak bilgiye sunuldu. Anayasa gereğince, Genel Kurul'da okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü.
HDP'nin milletvekili sayısı 56'dan 55'e indi.
HDP'li Gergerlioğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Gergerlioğlu'nun cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, tezkere okunmadan önce yaptığı açıklamada, "Ömer Faruk Gergerlioğlu, halkın iradesidir. Hakikati savunduğu için cezalandırılmakta ve milletvekilliği düşürülmeye çalışılmaktadır. Daha Anayasa Mahkemesi dahi kararını vermeden bu telaşınız nedir Suç işliyorsunuz. Biz vekilimizin yanındayız" dedi.
GENEL KURUL'DAN ÇIKMADI
TBMM Başkanvekili Celal Adan, milletvekilliği düşürüldüğü için Gergerlioğlu'nun dışarı çıkması teklifinde bulunarak tekrar birleşime ara verdi. Gergerlioğlu ve HDP milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrılmadı.
GERGERLİOĞLU PROTESTOSU
Bu arada TBMM Genel Kurulu'nda, grup başkanvekillerinin konuşmaları sırasında, basın locasında oturan AK Parti 22. Dönem Milletvekili Abdurrahim Aksoy, ayağa kalkarak "Yaşasın özgürlükçü demokrasi. Yaşasın demokratik Türkiye. Kahrolsun otokrasi" sloganları attı.
Aksoy, AK Parti üyesi olmadığını, DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi olduğunu söyledi.
TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşime ara verdi. Daha sonra basın locasına gelen TBMM Koruma Daire Başkanı Ahmet Birtan Erol, Aksoy'u, "Genel Kurul kuralları gereği burada durmanız mümkün değil" diye uyararak kendisini Genel Kurul Salonu dışına davet etti.
Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesinin ardından HDP milletvekilleri, sloganlar eşliğinde sıra kapaklarına vurarak tezkerenin okutulması kararını protesto etti.
HDP'li Gergerlioğlu, "Anayasa dışı bir karardır. Meclis Genel Kurulunu terk etmiyorum. Hiçbir yere gitmiyorum. Milletimizin iradesine sığınıyorum" ifadelerini kullandı.
Koronavirüs sayısı 20 Bine yaklaştı, 73 kişi hayatını kaybetti
Atatürk Kültür Merkezi’nde asma tavan düştü: 4 işçi yaralandı
İletişim Başkanı Altun: Bin yıllık Türk vatanını düşman işgalinden kurtardık
Lüks villadaki katliamda yeni ayrıntı: Yeğenimi Bitcoin yaktı
Ekrem İmamoğlu’na valiye küfür etmekten ne kadar ceza verildi?
Bakan Selçuk neden susuyor?
Sağlık Bakanlığı rehberi güncellendi: 2 doz aşı olana karantina yok
Milyonluk vurgun yaptı, parayı bahiste batırdı!
Zindaşti’yi tahliye eden hakime 3.5 Milyon Dolarlık rüşvet davası



YORUMLAR
Yorum Yap