Hazine'den yeni açıklama: Taviz yok, birinci öncelik enflasyon
Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 maddede enflasyonla kurumlar arası ortak mücadele vurgusu yaptı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sabah yaptığı paylaşımla 6 maddede enflasyonla kurumlar arası ortak mücadele vurgusu yaptı.
Dünyayı etkisi alan küresel enflasyonist süreçten Türkiye’nin de etkilendiği belirtilen açıklamada, bununla birlikte makroekonomi politikasında enflasyonla mücadelenin birinci önceliğini koruduğu belirtildi.
Açıklamada bu mücadelede kurumlararası eşgüdümün öneminin açık olduğu kaydedilerek, tüm kurumların attığı adımlarda ortak mücadele anlayışıyla hareket ettiği bildirildi.
Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edileceği ve mali disiplinden taviz verilmeyeceği kaydedilerek, “Maliye politikasında program hedeflerinden sapmadan büyüme, istihdam ve özellikle gelir dağılımını önceleyen uygulamalar devam edecektir. Kamu harcamalarında etkinliği artırarak tasarruf sağlanacaktır” denildi.
Zorunlu kamu giderleri dışındaki tüm alanlarda kontrol süreçlerinin etkinleştirileceğine vurgu yapılan açıklamada, “Böylece kamu harcamalarında etkinlik artırılarak tasarruf sağlanacaktır. Makro ihtiyati tedbirler güncel ekonomik koşullar gözetilerek etkin ve dinamik bir şekilde atılmaya devam edilecektir. Serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden Türk Lirası kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecektir. Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide atılan adımlar ekonominin tüm paydaşlarıyla şeffaf ve eş zamanlı bir şekilde paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.
56 bin TL maaş alıyordu! Hüseyin Aydın Turkcell’den istifa etti
İşsizlik oranları açıklandı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 11.3 olarak gerçekleşti
Aziz Torun: Vatandaşlık için 400 bin dolar sınırı iyi oldu, 10 yıl satış yasağı da gelsin
'12'nci Kalkınma Planı' genelgesi Resmi Gazete'de
Esnaf isyanda... İşyeri kira artışı kapsam dışı tutuldu
Aydın Doğan'ın yeğenine Ak Partili belediyeden petrol piyangosu
Kadıköy Belediyesi'ne haciz geldi
İki bakanlıkta atamalar Resmi Gazete’de
Hazine ve Maliye Bakanlığı: GES talep toplanmasına 15 Haziran 2022'den itibaren başlanacak



YORUMLAR
Yorum Yap