Hangi patronunun astroloji haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haritasına çok benziyor?

Reklamcı ve astroloji uzmanı Nihan Urel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın astroloji haritasına en yakın patronu açıkladı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Reklamcı ve astroloji uzmanı Nihan Urel, sorularımızı cevaplandırdı.

 

Daha ortada Ukrayna Rusya Savaşı yokken savaşı, tahıl koridorunun, Türkiye’nin arabuluculuğu bildiniz. 2021 İzmir depremini aylar önce bildiniz. Taksim patlamasını , Maraş depremini, Düzce ve İzmir depremlerini tam tarihieriyle bildiniz. 10 Kasım ''Türk Azerbeyca zaferini 1 sene önce tarihiyle uluslarası zafer’' diyerek bildiniz. 20 Ağustos 2020‘deki doğalgaz açıklamasını 1 sene önceden tarihiyle ''müjde ve ödül’’ diyerek  bildiniz. Jeremy Refkin anlaşmasını, Ekrem İmamoğlu’na yüklenileceği zamanları aylar öncesinden bildiniz. Bunların hepsi astrolojide mi görünüyor? Neden bu kadar detaylı başka hiç kimse öngöremiyor?

Bu kadar detaylı öngörü yapılamıyor evet. Kendimi bildim bileli astroloji ile ilgilendiğim için kendi yöntemlerimi geliştirdim. Okumalarım astroloji kitaplarında yazan okumalar değil sadece. Çoğunlukla kendi çalışmam, kendi literatürüm ve kendi gözlemim. Kişisel yoğun çaba ve arge. Gökyüzünde olanlarla yeryüzünde olanlar arasındaki ilişkiyi kendimi bildim bileli anlamlandırmaya çalışırken geldiğim nokta. Bu bir istatistiksel okuma.

İş dünyası sizi 2005’ten beri reklamcı olarak tanıyor. İş dünyasında ‘’inşaatçılara interneti öğreten reklamcı olarak tanınıyorsunuz. İnşaat sektürüyle ilgileneneler, gayrimenkul işi yapalar konut piyasasındaki olup bitenleri sizden takip ediyordu. Pandemide  gerçekleşen astroloji kehanetlerinizle gündeme geldiniz. Reklamcılığı bıraktınız mı?

#reklam#

2005’ten beri konut üreticilerine interneti anlatmaya kullandırmaya çalıştım. İnterneti kullanın diye gittiğim inşaatçılar bilgisayarın nasıl açılacağını bilmiyorlardı. Bilgisayarın nasıl açılacağını bilmeyen müteahit müşterilemle 2005’te o günkü rakamlar 500.000 TL, milyon TL lik internet içerik, reklam anlaşmaları yapıyorduk. O yıllar astrolojiyi kendim ve sevdiklerim için kullanıyordum. Toplantılarımı görüşmelerimi hep astrolojiye göre ayarlıyordum. İnşaatçı müşterimin hepsinin haritasını hala ezbere biliyorum.

Haritası en iyi inşaat patronunu söyleyebilir misiniz?

Bana astroloji için gelmeyenleri söyleyebilirim. Astroloji danışmanlığını yaptıklarımla ilgili hiç bir yerde, hiç bir zaman sonsuza kadar konuşmam. Ziya Yılmaz’ın haritasını beğeniyorum. Özellikle zihin kalitesini gösteren gezegen açıları ve noktaları müthiş. Hayat onun için hep ileri. Ali Ağaoğlu’nun da haritasını beğenirim. Haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haritasına benziyor. Doğum günleri yakın. Hayatlarındaki inişli, çıkışlı dönemler  birbirine benziyor zaten.

Danışanlarınız çoğunlukla iş ve siyaset dünyasından bu nasıl gelişti?

Danışanlar hayatı daha dinamik, her günü, her anı yeni şeylere gebe, günü hızlı geçen insanlar. Aktif iş yaşamı olan insanlar sürekli bir şeylerin arefesinde, başlangıcında, beklentisinde oldukları için beklentiyle beraber daha fazla merak içindeler. Her adımlarını doğru atmak istiyorlar. Zamanlama konusunda doğru  ya da hatalı davrandıklarında bunun bir karşılığı olduğunu gördükleri için astroloji günlük alışkanlıkları haline geliyor ve sürekli temasta kalmak istiyorlar. Aktif iş hayatına olmayanlar için zaman biraz daha yavaş ve aynı akıyor. İş dünyasının bir şekilde içine olmayan danışanın binde 1 gibi. Daha fazla değil.

Siyaset dünyasından ve siyaset dünyasına yakın isimler çoğunlukta evet. Her talep, her girişim için, her başlangıç ya da sonlandırma için  astroloji danışmanlığı mutlaka istiyorlar.  JP Morgan’ın bir sözü var. ''Milyonerlerin değil, milyarderlerin astrologları mutlaka olur. Herkes bir milyoner olabilir ancak milyarder olmak için astroloğunuz olması gerekir.’'

Finans konusunda da astroloji danışmanlığı yapıyor sunuz. Bu nasıl oluyor?

#reklam#

Finans astrolojisi en meşakkatli, her ana çok detaylı çalışmak ve gözünüzden hiç bir şey kaçırmamanız gereken bir konu. Burada doğum dakikası kesin ise mucize yaratılıyor. Bu kesinlikle emtialarla ilgili değil. Kişinin satın alma anı ile ilgili ve tamamen kişisel. Hata kabul etmeyen bir konu. Bir kaç mucizeye şahit olunca burda danışanlar yatırım için yeni dakika, zaman alabilmek için fazla heyecanlı ve istekli oluyorlar. Burada işler bozuluyor çünkü uygun dakika her gün içinde yok, bazen haftalarca yok. Bazen haftalarca üst üste var. Bunu uygun dakikasına bulan ve üstüste kazanan müşteriye anlatmak zor olabiliyor. ''sen iyi bir zaman var ortalama, yeterki zaman ver'’ diye ısrarcı olduklarında yüzde 90 verimli zamanı o kişi için bulamıyorsam zaman vermiyorum. Uygun zamanı bekliyoruz.

Müşteri gizliliği ve güvenliği açısından nasıl bir yol izliyorsunuz?

Danışanların yüzde 90’ı hepimizin adını, sanını bildiği insanlar. Sosyal medyadan gelen taleplere fırsat buldukça dönüş yapıyorum. Ama bekleyen çok randevu talebi var. Gelenlerin gizlilikle ilgili bir endişeleri olmuyor. Kimlerin geldiğini tahmin edebildikleri ve bildikleri için ve bugüne kadar hiç bir yerde hiç bir şey duyulmadığı için güvenerek geliyorlar. Hipokrat yemininden öte bir gizlilik yemini bu. Kadın doğum doktoruna gitmek gibi, üroloğa gitmek gibi, psikiyatriste gitmek gibi. 

Reklamcılığı bıraktınız mı?

Reklamcılığı bırakmadım elbette. Reklam işim o kadar uzun yıllardır, kök saldığımız bir şekilde devam ediyor ki bu konuda ekstra bir şey yapmasak da devam eden işlerimiz var yıllardır. Astroloji daha fazla zamanımı alıyor bu doğru. Reklamcı, iş insanı kimliğim kesinlikle benim için daha önemli. Astroloji danışmanlığı yapmak gibi bir talebim, niyetim de yoktu. Astrolojiyi sadece kendim için kullanırken öngörüler çıktıkça gelen talepler yüzünden gelişti astroloji danışmanlığı.

İş dünyasındaki müşterileriniz nasıl karşıladı astrolojiyle ön plana çıkışınızı.

Pandemide evde video çekerken bana ‘’bu ne hal, bırak biz bilelim sadece bu özelliğini, sen böyle devam et, kendini yakıyorsun, ismini bozuyorsun, ne güzel bir adın var, yapma şu videoları…’’ dediler. Bunu diyenler tabii belediyeye ruhsata başvururken, başkanla görüşürken, arsa sahibiyle görüşürken hep bana soran, bana sormadan projeye başlamayan, işe adam almayan insanlardı. Dinlemedim tabi ki… Şimdi birşey sordukları zaman iban gönderiyorum danışmanlık için. 

Astrolojiye ilginiz nasıl başladı?

Sadece astroloji değil doğduğumdan beri varoluşla ilgili sorularım vardı. Bu soruların cevabının bilinmemesi hatta insanların bu konuları hiç merak etmemesi, bu konuların tamamen bir bilinmezlik olmasını aklım almıyordu. Varoluşa dair çalışırken ki bu okuma yazma öğrenmemle başladı bir bakmışım Kuranı Kerim’i ezberlemişim, dinler tarihi öğrenmişim, astrolojide kimsenin görmediği göstergeleri okuyor olmuşum. Bu hayat boyu bitmeyecek bir açlık. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol