HAKMAR ve TATBAK'ın sahibi Zeki Doruk tutuklandı
Son dakika: HAKMAR ve Tatbak zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik soruşturmada, HAKMAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk'un da aralarında olduğu 22 şüpheli tutuklandı.
9 ilde eş zamanlı operasyon
MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ’nün güncel finans yapılanmasına yönelik 15 Temmuz sabahı İstanbul merkezli Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
800 şubesi bulunuyordu
Operasyonda İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi bulunan HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerin sahibi Zeki Doruk'un da aralarında bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.
Şirketlere kayyum atanmıştı
FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki örgüt mensuplarına düzenli olarak para transferi gerçekleştirdiği tespit edilen Zeki Doruk’un, HAKMAR ve TATBAK isimli şirketlerine ve şubelerine kayyım atanmıştı. Soruşturma süreci içinde FETÖ'ye finansman sağladığı gerekçesi ile Doruk’un 19 şirketine daha kayyım atandı.
TurkNet'ten internete rekor zam!
Bakan Bolat'tan vize kolaylığı duyurusu
600 bin kamu işçisi için son teklif açıklandı
TİGEM'den satılık safkan Arap tayları
Unvanı değiştirdi, yeniden konkordatoya gitti
Pakistan güneş enerjisinde Türkiye'yi nasıl geçti?
Yarım gün çalışmanın detayları belli oldu
Sinpaş'tan yine Ali Cengiz oyunu: Parkı işgal etti
İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş, OYAK'a Genel Müdür oldu




YORUMLAR
Yorum Yap