Hafize Gaye Erkan kiralardan yakınmıştı! Kaldığı otelin geceliği 121 Bin Lira

Türkiye'deki kira fiyatlarını “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” sözleriyle eleştiren Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Boğaziçi'ndeki Four Seasons Oteli'nde tatil yaptığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Geçen sene 8 Haziran'da Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olarak göreve başlayan, 2 Şubat Cuma günü görevden affını isteyen ancak Resmi Gazete'deki yazıda görevden alındığı ortaya çıkan Hafize Gaye Erkan'ın sekiz ayın stresini Boğaz'ın en güzel yerinde atıyor.

OdaTV'de yeralan habere göre Hafize Gaye Erkan'ın, eşi Batur Biçer ve oğlu Aslan Selim ile birlikte yaklaşık bir haftadır Four Season Oteli'nde tatil yapıyor.

BİR HAFTALIK KONAKLAMA BİR MİLYON LİRAYI GEÇİYOR

Four Season Oteli'nde iki yetişkin, bir çocuğun konakladığı boğaz manzaralı bir süitin günlük fiyatı kahvaltı dahil 121 bin lira.

Yaklaşık bir haftalık konaklamayla bu miktar bir milyon lirayı aşıyor.

Merkez Bankası başkanlığı döneminde yaşadığı annesinin evinin bulunduğu Kadıköy'de ortalama kira fiyatı ise 20-25 bin lira civarında.

Hafize Gaye Erkan görev başındayken Ahmet Hakan'a yaptığı bir açıklamada, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erkan'ın “Sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” açıklaması sosyal medyada gündem olmuştu.

ŞUBAT AYINDA GÖREVDEN AFFINI İSTEMİŞTİ

Hafize Gaye Erkan şubat ayında görevden affını istemişti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Erkan, "Şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" diyerek görevden affını istemişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol