GÜRİŞ, Ulu Res'i devreye aldı
GÜRİŞ Holding’e ait Bursa’nın İnegöl ve Keles ilçelerinde 120,4 MW kurulu güce sahip ULU Rüzgâr Enerji Santrali elektrik üretimine başladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Yatırımı ve yapımı Türkiye’nin en büyük Rüzgâr Enerji Santrali yatırımcısı GÜRİŞ Holding tarafından gerçekleştirilen, Bursa’nın İnegöl ve Keles İlçelerinde yer alan 120,4 MW kurulu güce sahip ULU RES, ilk iki türbinin kabulü akabinde elektrik üretimine başladı.
ULU RES’te 29 adet Enercon (2 adet 3,5 MW E-138 EP3 ve 27 adet 4,2 MW E-138 EP3 E2) türbini yer almaktadır. 111 mt kule yüksekliği ve 138 mt kanat çapındaki Enercon türbinler, düşük ve orta güçteki rüzgâr rejiminde de yüksek güç üretmek üzere tasarlanıyor.
İnşaat sektöründe 1958 yılından beri faaliyet gösteren GÜRİŞ Holding, 2000 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımlarla 2020 yılında Türkiye’nin en büyük RES yatırımcısı oldu. GÜRİŞ, yurt içinde 10 ve yurt dışında 2 Rüzgâr Enerji Santralleri ile toplam 653 MW RES kurulu gücüne sahiptir.
Yurt dışı RES’leri 32,4 MW Ovid RES Ukrayna’da ve 32,4 MW Kitka RES Kosova’da bulunmaktadır. GÜRİŞ Holding, 6 adet toplamda 104,10 MW gücünde Hidroelektrik Santrali (HES) , 10 adet 588,25 MW gücünde Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 7 adet 210 MW gücünde Jeotermal Enerji Santraline (JES) sahiptir. Yurt içinde bulunan 23 santrali ile toplamda 903 MW işletme kurulu gücü bulunmaktadır. Yurt dışı işletme kurulu gücü ise 64,8 MW’dır. GÜRİŞ Holding yapımını ve yatırımını gerçekleştirdiği RES yatırımlarına yurt içinde ve yurt dışında devam etmektedir.
Elektrikte serbest tüketici limiti 75 TL'ye düştü
Bakanlık yasakladı, oteller yılbaşı programlarını iptal etti
Karaismailoğlu açıkladı: SIM kart devri bitiyor
13 maske üreticisi savunma verdi: 'Birlikte fiyat artırma' gerekçesiyle
Gübretaş'a ait maden sahasında 47 Milyarlık altın varlığı tespit edildi
Demir’in fiyatı 1 haftada 800 TL arttı, inşaatlar durabilir
Gülle: İlk Sanal İnovasyon Haftası’nda dünyaca ünlü isimler yer alacak
Bakanlık tek tek tespit etti! Fahiş zam yapan 283 firmaya ceza
Teknosa, markası Preo’yu 35 ülkede vitrine çıkarıyor



YORUMLAR
Yorum Yap