Girne'de batan gemide şoke eden diyalog!

Girne'den Mersin'e giderken batan yolcu gemisinde 9 kişi öldü, 19 kişi kayboldu. Kaza öncesinde ikinci kaptanın "Hava kötü, çıkmayalım" uyarısına birinci kaptanın "Bir şey olmaz" yanıtını verdiği ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

30 Ağustos pazar günü 12.00 sıralarında Girne'den Mersin'in Taşucu Limanı'na hareket etmek için yola çıkan Filo Jet adlı katamaran tipi yüksek hızlı yolcu gemisi, Girne kıyılarından 7,4 kilometre uzakta su alarak alabora oldu.

Batan gemide 258 yolcu ve 9 mürettebat bulunurken, saatlerce süren kurtarma çalışmalarının ardından 9 yolcunun hayatını kaybettiği, 19 yolcunun ise kayıplara karıştığı belirlendi.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde (KKTC) 3 günlük ulusal yas ilan edilirken, başlatılan soruşturmanın ardından Ulaştırma Bakanı Erkan Arıklı görevinden alındı.

Gemi batmaya başladığı sırada bir an önce gemiyi terk ettikleri belirlenen ve gözaltına alınan kaptanların konuşmaları ve verdikleri ifadeler ortaya çıktı.

KAPTANI UYARMIŞ

Geminin ikinci kaptanı olan Merve Nur Seraslan, olay günü hava koşullarının kötü olması nedeniyle birinci kaptana limandan ayrılmama uyarısında bulunduğunu ve fırtına nedeniyle Mersin'deki Taşucu Limanı'nın kapalı olduğunu hatırlattığını ancak kaptan Mustafa Öz'ün "Şartlar müsait, bir şey olmaz" diyerek yola çıkma kararı aldığını söyledi.

Yargılamanın ilk aşamasında tutuklanan kaptan Mustafa Öz, mahkemedeki ifadesinde meteorolojik verilere göre çıkışlarında bir sorun olmadığını öne sürmüştü.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol