Gelir İdaresi Başkanlığı uyardı: Süre uzatılmayacak
GİB, kurumlar vergisi mükelleflerinin beyan ve ödeme sürelerinin uzatılmayacağını duyurdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi mükellefleri tarafından 2024 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar verilmesi ve tahakkuk eden kurumlar vergisinin aynı sürede ödenmesi gerektiğini, sürenin uzatılmayacağını bildirdi.
Başkanlığın internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
Beyannamelerin "gib.gov.tr" aracılığıyla "dijital.gib.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda verileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kurumlar vergisi mükellefleri tarafından 2024 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar verilmesi ve tahakkuk eden kurumlar vergisinin aynı sürede ödenmesi gerekmekte olup söz konusu süre uzatılmayacaktır."
Açıklamada, hesap dönemi takvim yılı olan mükelleflerin, tahakkuk eden kurumlar vergisini 1-30 Nisan'da Başkanlığın internet sitesi (Dijital Vergi Dairesi ve GİB mobil Uygulaması) üzerinden anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartlarıyla, banka hesabından veya yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi ya da banka kartlarıyla, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya alternatif ödeme kanallarından (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık vb.), ödeyebilecekleri kaydedildi.
Şirket sırlarını vermeyene vize yok!
Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı!
Doğalgazda yeni zam bekleniyor!
Yoğunluk uyarısı: Son güne kalmayın!
Bakan Şimşek'in 2 haftalık ajandasında neler var?
Maliye'nin radarındaki şirketler ne yapmalı?
Net karı yüzde 90 düşen Türk Traktör, dev satın almadan vazgeçti, ortalık karıştı
İBB operasyonundan Şişli'nin Kanal İstanbul'u çıktı!
70 ülkeden 200'den fazla alıcı İstanbul'a geliyor



YORUMLAR
Yorum Yap