Fuarcılara nefes aldıran kanun çıktı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazetede yayımlandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bakırköy Belediyesi Zabıtası, ilçe sınırlarındaki İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarlara baskınlar düzenleyerek, ‘fuar alanındaki ilan ve reklamlar için vergi ödenmesini’ talep ediyor ve cezalar kesiyordu.
Fuarcılar ise belediyelerin fuarlardaki ilan ve tanıtımlardan böyle bir vergi almasının kanun dışı olduğunu söylüyordu.
İstanbul Ticaret Odası ve fuarcılar bir kanuni düzenlemenin kesin çözüm olacağını düşünerek problemi ekonomi yönetimine iletti. Bu çaba sonuç verdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazetede yayımlandı.
Bu kanun kapsamında, Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlardaki ilan ve reklamlar vergiden muaf tutuldu. Böylece, bir konuda daha ‘kanunu böyle yorumladım, bana vergi ödeyin’ dönemi bitti.
Sadi Özdemir/Dünya
AVM’lerin yatırım değeri 110 milyar dolar eridi
TÜSİAD'dan eleştiri yağmuru: Asgari ücret, borçlanma, gıda israfı, pahalılık…
Cancri'de vurgun böyle geldi... Kaçarken bile kurban peşinde
Motorine zam geldi; 27,89 TL oldu
Emekli olacak memurlara uyarı: 15 Ocak'ı bekleyin
‘Dar gelirli’ söylemiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdıran Nebati'ye konuşma yasağı
Goldman Sachs’tan korkutan petrol tahmini: Fiyatlar daha da artacak
‘Çiftçilerin kullandığı akaryakıtta ÖTV kaldırılsın’ önergesini AK Parti ve MHP reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça kur artıyor, zam yağıyor



YORUMLAR
Yorum Yap