Fonzedeler bu haber bekliyordu: Ödeme tarihi belli oldu
Binlerce fon mağduru bloke olan paralarının ödenmesini beklerken, Ankara kulislerinden dikkat çeken bir iddia geldi... Parası 1 milyon liranın altında bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcıya yapılacak ödemelerin ekim ayı içerisinde hesaplara yatırılmasının planlandığı öne sürüldü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Fon krizinde 1 milyon TL’nin altında yatırımı bulunan yatırımcıların sayısı ve ödenmesi planlanan toplam tutara ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Tasfiyeye alınan yatırım fonlarında yüz binlerce yatırımcı ödeme takvimini beklerken, iktidara yakın gazeteci Fatih Atik’ten dikkat çeken kulis bilgileri geldi.
Atik’in aktardığı bilgilere göre, yatırımı 1 milyon TL’nin altında bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcıya toplam 150 milyar TL ödeme yapılması planlanıyor.
ÖDEMELER EKİM AYINDA BAŞLAYABİLİR
Atik, fon krizine ilişkin çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmeleri doğrultusunda sürdüğünü, oluşturulan Fon Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısında ödeme planının daha ayrıntılı şekilde ele alındığını söyledi.
Yetkililerle yaptığı görüşmelerden edindiği bilgileri paylaşan Atik, 1 milyon TL’nin altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin kişinin toplam ana para alacağının 150 milyar TL civarında olduğunu aktardı.
“PARA KASADA VAR” İDDİASI
Atik, ödeme için gerekli kaynağın bulunup bulunmadığına ilişkin yetkililere yönelttiği soruya aldığı yanıtı da paylaştı.
Atik, “Bunu nasıl ödeyeceksiniz, bu miktar kasada var mı?” diye sorduğunu, yetkililerin ise “Evet” yanıtını verdiğini belirtti.
Ödemelerin ekim ayı içerisinde başlamasının planlandığı aktarılırken, yatırımcılara yapılacak tutarlara enflasyon farkının eklenmesi seçeneğinin de değerlendirildiği belirtildi.
MKK VE BANKA KAYITLARI EŞLEŞTİRİLİYOR
Ödeme sürecinin başlatılabilmesi için fon yatırımcılarına ilişkin kayıtların karşılaştırılması sürüyor.
Bu kapsamda Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kayıtları ile bankalardaki kayıtların eşleştirildiği bildirildi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından ödeme takviminin netleşmesi bekleniyor.
ENFLASYON FARKI DA EKLENECEK
Atik, ödemelerde yatırımcıların geçen sürede yaşadığı enflasyon kaybının da dikkate alınmasının planlandığını belirtti.
MKK kayıtlarında 100 bin TL yatırımı bulunan bir yatırımcıya, geçen süre içerisindeki enflasyon farkının da eklenerek ödeme yapılmasının değerlendirildiğini aktardı.
Atik, bu yöntemle küçük yatırımcıların en azından enflasyon karşısında kayba uğramamasının hedeflendiğini söyledi.
ÖDEME TAKVİMİ MASADA
Fon Koordinasyon Kurulu’nun 2 Ekim’de gerçekleştirilen ikinci toplantısında da SPK kararları doğrultusunda net yatırım tutarının hesaplanması, ikincil düzenlemeler ve ödeme takvimi ele alındı.
Tera 4 milyar lirayı Londra'ya kaçırdı iddiası!
Fon soruşturmasında 20 kişi daha tutuklandı: İşte isimler
Mustafa Sandal'ın eşi borsada 15.7 milyar liralık vurgun yapmış!
Avukat çiftten borsada 2.5 milyarlık vurgun!
Davut Doğan'ın oğlunun mal varlığına tedbir!
Ağaoğlu 21.10 TL'den sattı, 9.16 TL'den geri aldı!
İkinci Fon Kurulu Toplantısı bitti: İşte alınan kararlar
TL mevduat faizi üç yılın en düşük seviyesinde!
Fatma Betül Sayan Kaya parayla neler almış neler... Dalaman'da otel, onlarca arsa




YORUMLAR
Yorum Yap