Fiyat dondurmaya stoklu kamuflaj!

Fiyatı sabit olan ya da indirim yapılan ürünlerden almak istediğimizde ‘stoklar bitti’ ve ‘stoklara geldiğinde haber ver’ ibareleri ile karşılaştık

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Aralık ayının son haftasında Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerin tepe yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, çalışan maaşlarının zammı sonrasında fiyat artışları konuşuldu ve Bakan Muş, etiketlerdeki değişikliğin yakın takipte olacağını belirtip zincir market yöneticilerine uyarılar yaptı. Bu toplantının ardından market zincirleri de geçen hafta peş peşe adımlar attılar.

#reklam#

Para dergisinin haberine göre raflardaki ve stoklardaki bine yakın üründe Ocak ayı boyunca fiyatlarını sabitlediklerini açıkladılar. Hatta bazı ürünlerde indirim yapacaklarını açıklayanlar da oldu. Burada market zincirlerinin isimlerini tek tek yazmaya gerek yok. Sosyal medya hesaplarından da fiyatını sabitledikleri ve indirim yaptıkları ürünlerle ilgili bilgileri paylaştılar.

Tabii biz gazeteciyiz. Söylenenler yapılıyor mu, diye hemen test ettik. Ancak görünen o ki yapılan açıklamalar ile uygulama aynı değil. Bazı market zincirlerinin online tarafında açıklamalarına uymayan bir durum ile karşılaştık.

Fiyatı sabit olan ya da indirim yapılan ürünlerden almak istediğimizde ‘stoklar bitti’ ve ‘stoklara geldiğinde haber ver’ ibareleri ile karşılaştık. Fiyatları dondurduk yarışına giren marketlerdeki bu durumu aktaralım istedik. Tabii burada Ticaret Bakanlığı’nın binlerce müfettişine de büyük iş düşüyor. İlan edilen duruma aykırı hareket eden market zincirlerini tespit etmek için markete kadar gitmelerine de gerek yok. Bilgisayarın başında bir tıkla da bu işi denetleyebilirler. Biz sahadaki gözlemimizi aktardık, aktarmaya devam edeceğiz.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol