Fitch, Türkiye için 2019 küçülme tahminini aşağı yönlü revize etti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün yayınladığı ‘Global Ekonomik Görünüm’ raporunda Türk ekonomisi için 2019 küçülme tahminini yukarı yönlü revize etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türk ekonomisinin 2019 ikinci çeyrekte beklentilerden daha güçlü bir büyüme gösterdiğine işaret eden Fitch, 2019 yılının tamamı için Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın (GSYH) küçülme beklentisini haziran ayında duyurduğu yüzde 1,1’den yüzde 0,3’e çekti.
Açıklanan PMI ve tüketici güven verilerinin ekonominin daralmakta olduğu gerçeğiyle tutarlı olduğunu belirten Fitch, bununla beraber 2020 yılında geniş çaplı bir toparlanma beklediğini vurguladı.
Türk ekonomisinin 2020 ve 2021’de yüzde 4,3 olarak öngördüğü potansiyelin altında büyüyeceğini öngörmeye devam ettiğini belirten Fitch, 2020’de yüzde 3,1 ve 2021’de yüzde 3,6 büyüme tahmin etti.
Fitch, Dolar/TL kurunun ise 2019 sonunda 6,00 TL, 2020 yılında ise 6,60 TL olacağını öngörüyor. Uluslararası kuruluşa göre Dolar/TL 2021 yılı sonunda ise 7,20 TL olacak.
İşsizlik Fonu hesaplarındaki 650 milyon liralık fark Meclis gündeminde
İstanbul'da fiyatlarda en yüksek artış ulaştırma ve haberleşmede
Esenler Otogarı'nda yıkım ve temizlik başladı
Bakandan GSM operatörlerine 'kapasite artırma' talimatı
Sayıştay raporu: Bir yılda silah harcamaları yüzde 70 arttı
İmalat sektöründe siparişler bir buçuk yıldır ilk defa artış gösterdi
Elektrik zammı darboğazdaki enerji şirketlerine borsada prim yaptırdı
Sanki savaş dönemi! 63 milyar Liralık fazla harcama
Elektrik ve doğalgaza son bir yılda 10 kere zam geldi!




YORUMLAR
Yorum Yap