Fi Yapı neden battı? Binlerce mağdur ev bekliyor
Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Fi Yapı İnşaat AŞ resmen iflas etti. Bir dönem FETÖ'ye destek ile yargılanan Fikret İnan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Fi Yapı neden battı? İşte yaşananlar...
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
2000’li yıllarda adını sıkça duyuran ve Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri olarak öne çıkan Fi Yapı İnşaat AŞ hakkında mahkeme iflas kararı verdi.
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iki kişinin açtığı dava sonucunda 12 Haziran 2025 tarihinde şirketin iflas ettiğine hükmetti.
Fi Yapı, geçmişte hayata geçirdiği Fi Tower, Fi Side, Fi Life ve Fi Yaka gibi projelerle binlerce konutun inşasını üstlenmişti. Şirketin bir dönem Beşiktaş Stadyumu'nun isim sponsorluğunu da yaptığı biliniyor.
FETÖ'DEN YARGILANMIŞTI
FETÖ'ye finansal destek sağladığı ve bir hâkime rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklanıp daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan iş insanı Fikret İnan'a, daha sonra beraat kararı verilmiş ve şirket tekrar sahibine iade edilmişti.
Esenyurt'ta 2009'da inşasına başladığı Fi-Side projesinin 2012 yılında teslim edileceğini taahhüt etmişti. Tutuklu olduğu dönemde kayyum atanan ancak daha sonra şirketi yeniden devralan İnan, parasını ödedikleri daireleri sahiplerine 13 yıldır teslim etmedi.
HAK SAHİPLERİNE İHTAR ÇEKMİŞTİ
Şirket sahibi Fikret İnan, 13 yıl önce başlattığı konut projesinde parasını peşin ödeyip tapusunu alan kişilerin bilgisi olmadan dairelerinin kapı, pencere, kalorifer borularını söküp hurdacıya sattığı yolundaki açıklamalara sert çıkmıştı.
Son olarak 7 Şubat'ta, hak sahiplerine noter aracılığıyla ihtar çektiği ortaya çıkmış, sorumluluklarını tam olarak yerine getirmeyen kişiler ile şirket arasındaki sözleşmelerinin tek taraflı feshedileceği belirtilmişti.
NEDEN BATTI
Fi Yapı’nın iflas sürecinin temelinde, 2000’li yılların ortalarında başlattığı hızlı büyüme stratejisinin zamanla sürdürülemez bir hal alması yattığı belirtiliyor.
Şirket, özellikle toplu konut ve kentsel dönüşüm alanlarında büyük ölçekli projelere girişmişti. Ancak bazı projelerde karşılaşılan imar planı iptalleri, faaliyetlerini sekteye uğrattığı ifade ediliyor.
Dava ve TMSF sürecinin yanı sıra, 5 Şubat 2025’te, iki daire sahibinin başvurusuyla açılan dava sonucunda iflas sürecinin hızlandığı belirtiliyor. 12 Haziran 2025 tarihinde şirketin iflasına hükmedildiği öğrenildi.
Nutella severlere kötü haber!
1.5 milyon çalışanı vardı, 1 milyon robotu işe aldı
TCMB Başkanı Fatih Karahan'a uluslararası görev
Vestel'de tazminatsız işten çıkarmalarda artış!
Emekliye '2 kuruşluk' artış!
Sigaraya beklenen zam geldi!
ÖTV zammı geldi: Benzin, motorin ve LPG fiyatları arttı
Bebek'te iki daire parasına dev yalının sahibi oldu!
Kuruyemiş devi Peyman iflasın eşiğinde!




YORUMLAR
Ben haziran 6 da suç duyurusunda bulunduktan sonra iflas vermiş .BUNA GÜLESİM GELİYOR ÇÜNKÜ BENİM DAİREM BİTMEMEZLİK DURUMUNDAN DEĞİL ,BORCUM OLMADIĞI HALDE TAPUM BAŞKA Bİ ADAMA VERİLMİŞ KIRIKKALE Fİ YAPIDA.BEN DOKANDIRICILIKTAN MADURUM VE BENİM DAİREMİN OLDUĞU SİTE BİTTİ PARAM ALINIP EVİME ÇÖKÜLDÜ.BUNUN İFLASIYLA NE İLGİSİ OLABİLİR.BU DOLANDIRICILIKTIR.BENİM PARAMI KİMSEYE HAYIR GETİRMEZ ALLAH O SDAMI FİKRET İNANI ONDURMİCAK.AHIM YAKASINDA ÇOLUĞU ÇOCUĞU OLAN ADAM BİRAZ DÜRÜST OLUR HRAM LOKMA YEMEZ .BENİM RIZKIM ÇALANA TAR OLMAZ.ŞİDI SİTEDE MİLET OTURUYOR. YÖNETİM DE VARDIR ORADA VE PARAM ALINDI TAPUMA EVİME ÇÖKÜLDÜ BEN EVİME UZAKTAN BAKABİLİYORUM LLAH HKKIMI ONLARDA BIRAKMASIN BUGÜN KANDİL GÜNÜ ALLAH ONLARA PARAMI HAKKIMI YEDİRMESİN İFLASI ONUN SORUNU.BENİM DAİREM BİTMİŞ AMA DOLANDIRILMIŞ İNŞALLAH HAPSE GİRSİN TEKRAR
Yorum Yap