Fenerbahçe'de İsmail Kartal ile yollar ayrıldı!
Fenerbahçe'de dün akşam Roma maçının ardından istifa ettiğini açıklayan İsmail Kartal ile yollar ayrıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Fenerbahçe’de 4’üncü İsmail Kartal dönemi sona erdi.
Fenerbahçe Futbol Direktörü Oğuz Çetin, teknik direktör İsmail Kartal'ı görevde kalmaya ikna etmek için bugün yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
Çetin-Kartal zirvesinde beklenen sonucun çıkmamasının ardından yol ayrılığı kararı alındı.
İsmail Kartal yerine Süper Lig’in 5. haftasındaki Gaziantep FK maçında takımın başında yardımcı teknik direktör Dirk Kuyt’ın olacağı öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında sahasında Roma ile 1-1 berabere kalmıştı.
Karşılaşmanın ardından teknik direktör İsmail Kartal, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Kartal, Roma maçının ardından aldığı kararı şu sözlerle duyurmuştu:
"Oyuncularımı tebrik ediyorum ve görevimden istifa ediyorum. Onun için bana bugüne kadar destek veren bütün taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Bu akşam kulübümün önünü açmak için böyle bir karar aldım. Bundan sonra Fenerbahçe'me, futbolcularıma gelecek olan antrenöre de şimdiden yardımcı olmak için istifa ettim. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla. Herkese iyi akşamlar dilerim."
AZİZ YILDIRIM İSTİFAYI KABUL ETMEDİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kartal'ın açıklamasının ardından kameraların karşısına geçmiş ve istifanın kabul edilmediğini şu sözlerle duyurmuştu:
"İsmail Kartal ile içeride konuştum, kendisine şişe atılmasını, stres altında olduğunu söyledi. İlaç aldığını söyledi. Ben de 30 tane ilaç alıyorum. İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Ondan dolayı böyle yaptı. Üzüntülü, sebep bu. Ben onun büyüğüyüm, 'devam edeceksin' dedim, devam edecek. Ben olduğum sürece hocamız İsmail Kartal olacak. Şişe atıyorsunuz ya nasıl duracak adam. Ayıptır! Lütfen Fenerbahçe camiasının değerlerine sahip çıkalım. İsmail Kartal görevinin başındadır ama İsmail Kartal'a da bu camia sahip çıksın. Şampiyonlar Ligi maçıdır, iyi oynadık. Sahada bir taktik savaşı vardı."
Yıldırım, Kartal ile yaptığı son görüşmenin ardından ise teknik direktörün görevine devam edeceğini belirtmiş, Kartal'ın Gaziantep FK maçı hazırlıklarında takımın başında olacağını ifade etmişti.
OĞUZ ÇETİN İLE İKİ SAATLİK GÖRÜŞME
Başkanın açıklamasına rağmen İsmail Kartal, sabah yapılan antrenmanda takımın başına geçmemişti.
Fenerbahçe Futbol Direktörü Oğuz Çetin, bunun üzerine Kartal'ın evine giderek deneyimli teknik direktörle görüşmüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından ise istifanın kabul edildiği gündeme düştü.
Kriz büyüyor: İsmail Kartal antrenmana çıkmadı
İsmail Kartal'a su şişesi atan gözaltına alındı
Aziz Yıldırım: İsmail Kartal ben ayrılana kadar buradan gidemez!
İsmail Kartal Fenerbahçe'den istifa etti
Fenerbahçe stat projesinin ayrıntıları belli oldu: Kapasite 64 bine çıkacak
Filenin Sultanları'na kişi başı 150'şer Cumhuriyet altını!
Vargas'a Trendyol Grubu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin'den ödül
Serdal Adalı ile ilgili flaş Erdoğan iddiası
İlkay Gündoğan'dan 250 milyon liralık dev yatırım




YORUMLAR
Yorum Yap