Fatih Altaylı’dan 'Tesla' çıkışı: Silaha dönüşebilir

Gazeteci Fatih Altaylı, Tesla araçlarına uzaktan müdahale edildiği iddiaları üzerinden yaptığı değerlendirmede, bu durumun güvenlik ve veri kontrolü açısından riskler barındırabileceğini ve silah olarak kullanılabileceğini söyledi. Altaylı yazısında, suikast bile yapılabileceğini ifade etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gazeteci Fatih Altaylı, kişisel blog yazısında Tesla araçlarına ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı, araçların uzaktan kontrol edilebilmesi iddialarının ciddi güvenlik riskleri doğurabileceğini ifade etti.

“UZAKTAN MÜDAHALE” İDDİASI

İddialara göre Tesla, FSD (tam otonom sürüş) özelliğini Türkiye’de yazılımla devre dışı bırakabiliyor ve bazı durumlarda kullanıcılar tarafından yeniden aktif edilen sistemlere uzaktan müdahale edebiliyor.

“SİLAH GİBİ KULLANILABİLİR”

Altaylı, bu teknolojik kontrolün ilerleyen süreçte kötüye kullanılma ihtimaline dikkat çekerek, “Tesla’nın bu araçlar üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi, gerekli hallerde araçların bir silah gibi kullanılmasına yol açabilir. Uzaktan kontrolle kargaşa yaratmak, hatta suikast bile mümkün hale gelebilir.” ifadelerini kullandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol