EYT bugün yasalaşıyor! İşte maaşların yatacağı tarih

Deprem nedeniyle çalışmalarına üç hafta ara veren Meclis, gündemindeki konuları ele almak için bugün çalışmalarına başlıyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. Düzenleme bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Milyonlarca vatandaşın çıkmasını beklediği EYT'de son viraja girildi. Düzenleme bugün Meclis Genel Kurul gündeminde ele alınacak. Muhalefet de desteklediği için düzenlemenin jet hızı ile yasalaşması bekleniyor.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) artık geri sayıma geçti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi bugün Genel Kurul'da görüşülecek. Teklifin bu hafta yasalaşması bekleniyor

AK PARTİ'DEN EYT AÇIKLAMASI: BUGÜN BİTEBİLİR

#reklam#

EYT hakkındaki görüşmelerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi salı günü umuyorum ki bitirebiliriz" demişti. Milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

EYLÜL 99 ÖNCESİNDE BAŞLAYANLAR EMEKLİ OLABİLECEK

Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATIYOR?

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

KİMLER KAÇ YIL GÖREV İLE EYT'DEN YARARLANACAK?

Düzenlemede; yaş sınırı yer almıyor. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı geçerli olacak. Prim günü eksiği olanlar, doğum ve askerlik borçlanmasıyla tamamlayabilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlediği basın toplantısında ilk işlerinin EYT yasa teklifi olduğunu açıkladı. Elitaş, dört maddeden oluşan EYT yasa teklifi için "Salı günü (bugün )bitirebiliriz. Olmazsa en geç çarşamba günü çıkar" mesajı vermişti.

#reklam#

VERASET VERGİSİ MUAFİYETİ

EYT'den sonra vatandaşın devlete olan vergi ve diğer borçlarını yeniden yapılandıran yasa teklifi ele alınacak. Pakete deprem bölgesine yönelik yapılacak işler ile ilgili bazı maddelerin de eklenmesi için hazırlık yapılıyor. Bunlar içinde deprem bölgesinde veraset ve intikal vergisi muafiyeti, araçların muayene sürelerinin uzatılması, taşıma, kiralama gibi konularda kolaylık sağlanmasına dönük düzenlemeler olması bekleniyor.

FAY HATLARI YASASI

Elitaş, seçimlerden önce fay hatlarına ilişkin yasal düzenlemeyi de TBMM gündemine taşıyıp yasalaştırması planladıklarını söyledi.

AKIL TUTULMASI

Elitaş, soruları yanıtlarken seçimlerin erteleneceğini iddia eden muhalefeti sert dille eleştirdi. Elitaş, "Ya akıl tutulması ya da kötü niyetliler. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şeyi nasıl düşünüyorlar, hayret ediyorum. Anayasa ve yasalara göre en geç 18 Haziran'da seçimin yapılması öngörülüyor" dedi.

BAHÇELİ'YE DESTEK

Elitaş, stadyumda atılan sloganlar sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş'tan istifa etmesini, "Sayın Bahçeli devlet adamı. Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş kulübünün bir avuç holiganının 'hükümet istifa' diye bağırmasını hassasiyetten ve vicdandan yoksun olduğunu düşüyorum. Umuyorum kulüpler yoktur diye temenni ediyorum" dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol