Eski milli voleybolcu, iş adamına dava açtı
Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen eski voleybolcu Duygu Bal, hakkında yapılan yorumu affetmedi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Eski milli voleybolcu Duygu Bal, sosyal medyadan kendisine yorum yapan iş adamından "Fikir özgürlüğüme yönelik hakaret etti" diyerek şikayetçi oldu.
"Bu kadın, şu ada yarışmasındaki travesti görünümlü olan değil mi?" paylaşımını yaptığı belirtilen iş adamı Zafer A., "Hesap benim ama ben yazmadım" dese de savcılık bu savunmanın suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirtti. 2 yıl 4 aya kadar hapsini istedi.
Katıldığı bir televizyon programıyla adını geniş kitlelere duyuran eski milli voleybolcu Duygu Bal, sosyal medyada kendisine yapılan yoruma savaş açtı. Avukatı aracılığı ile sosyal medya platformu X üzerinden bir gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketinde yönetim kurulu başkanı olan Zafer A. adlı iş adamının hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.
POPÜLARİTE SALDIRI GETİRDİ
Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde Duygu Bal'ın milli voleybolcu olarak ülkemizi temsil ettiği ve sonrasında toplumda sıkça takip edilen yarışma programlarında yarışmacı olarak belli bir tanınırlığa ulaştığı belirtildi. Sosyal medyada takipçi sayısı ve popülaritesi arttıkça kendisine yönelik sistematik saldırı ve yıpratma çabalarının başladığı ifade edildi.
"ÖZGÜRLÜĞÜME SALDIRI"
Saldırıların onur, şeref, haysiyet ve saygınlığına yönelik olduğu ifade edilen dilekçede, Zafer A. adlı kullanıcının X hesabından Duygu Bal'a, "Bu kadın şu ada yarışmasındaki travesti görünümlü olan değil mi?" diyerek hakaret ettiği belirtildi. Söz konusu hakaretin Bal'ın fikir özgürlüğü kapsamında ortaya koyduğu ifadelere yönelik olduğu kaydedildi. Suç unsuru yorumun yeni fark edilmesiyle şikayet edildiği aktarıldı.
SUÇTAN KURTULMA SAVUNMASINA 2 YIL 4 AY HAPİS
İfadesi alınan şüpheli iş adamı Zafer A., hesabın kendisine ait olduğunu ancak hakaret içeren yorumu kendisinin yapmadığını ve Duygu Bal'ı da tanımadığını öne sürdü.
Taraflar uzlaşamadı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dava açtı. Savcılık, şüphelinin alınan sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak böyle bir yorum yapmadığını savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu ve itibar edilmediğini belirtti.
"Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsini istedi.
Eşini aldatan iş adamını otel kayıtları yaktı
Karısının giyeceği şeyler için atölyeyi yanınında taşıyor
Şeyma Subaşı yeni iş adamı sevgilisinin kiraladığı uçakla İbiza'ya uçtu
Kapadokya karıştı: Dini ritüele benzer müzikler, kostümler... Giriş 8 bin 300 dolar
Ünlü şarkıcı çöpçatanlık sitesinde eş arıyor
Bülent Ersoy'a 3 milyonluk çanta
Şaşalı hayatı ile dikkat çeken Dilan Polat vergi borçlusu çıktı
130 şubesi olan Dilan Polat'ın ödediği vergi ortaya çıktı: Sadece 15 Bin TL
Mısırlı eşinden boşanan Şeyma Subaşı nafaka alacak mı?




YORUMLAR
Yorum Yap