Erdoğan uyardı: Stokçuluk yapana 500 Bin TL ceza
Cumhurbaikanı Erdoğan'ın "Fahiş fiyat artışlarının mantıklı bir izahı yok, stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz" sözlerinin ardından gözler bu konuda atılacak adımlara çevrildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı fahiş fiyat artışıyla birlikte stokçuluk uygulamalarına karşı denetimleri artırdı. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini, serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulduğunun (stokçuluk) tespiti durumunda ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar, idari para cezası verilecek.
Olağanüstü hâl, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin piyasada darlık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan faaliyetleri ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetler 'stokçuluk' olarak değerlendiriliyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı da, internet sitesi "gib.gov.tr"den "Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi" menüsünü devreye aldı. Başkanlık, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin satışı gibi alanlarda haksız fiyat artışı ve stokçuluk konularında denetim yapıyor.
Bakanlık, Çeşme'de 12 kamu arazisini satışa çıkardı
Durmuş Yılmaz: Berat Albayrak gölge patron oldu
Hayaller gerçek oldu: Tek rakibimiz Bangladeş
Fitch'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 25!
Sanayicilere kötü haber: Doğalgaza yüzde 20 zam geldi!
Benzine zam! 10 TL'ye ramak kaldı!
Bakanlık, plastik poşet ücretlerini açıkladı
Erdoğan'dan önemli paylaşım: Yıllık bazda ihracatımız 221 Milyar Dolar
İstanbul’daki 25 hazine arazisi açık arttırmaya çıkıyor



YORUMLAR
Yorum Yap