Erdoğan'la Putin'den önemli görüşme
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler, tahıl koridoru ve amonyak ihracı konuları ele alındı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
Kremlin’in açıklamasına göre telefon görüşmeleri esnasında Putin ve Erdoğan, Rus gazının Avrupa’ya gönderimi için Türkiye’de bir gaz aktarım merkezi kurulması dahil olmak üzere iki ülkenin enerji alanında yaptıkları işbirliğinin öncelikli olduğunu da teyit ettiler.
Kremlin’in açıklamasına göre Putin, Erdoğan ile görüşmesinde, ‘Ukrayna’ya silah ve teçhizat gönderimini artıran Batılı sponsorlarının desteği ile askeri eylemlerini yoğunlaştırma yolunu seçen Kiev rejiminin izlediği yıkıcı politikaya’ da dikkat çekti.
Rusya Devlet Başkanı, ‘Kiev’in bu ikiyüzlü politikalarının örneklerinden birinin, Rusya’nın Ortodoks Noeli’nde ateşkes ilan edilmesi yönündeki teklifini kabul etmemiş olması olduğunu’ söyledi.
Cumhurbaşkanlığı görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı. Tahıl koridoru ve amonyak ihracı konularının da değerlendirildiği görüşmede, Rusya tahılının Türkiye’de una çevrilerek ihtiyacı olan Afrika ülkelerine gönderilmesi projesinde somut adımlar masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi.”
Bloomberg'den Erdoğan analizi: 'Ömür boyunca bir kez gelecek bir siyasi hediye'
Cenazesi yanlışlıkla yakılmıştı! Skandaldan cinayet çıktı
Erdoğan'dan muhalefete: Bu seçim bunların tasfiye seçimi olacak
Avukat Zeynep'ten skandal olay! 15 yıl hapsi istendi
Haliç'te bir kişinin öldüğü çatışmanın nedeni belli oldu!
Bahçeli: Bahar mevsimi aynı zamanda sandık mevsimidir
İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü: Türkiye Meksika'ya döndü
Galip Aykaç'a 'Çık, yanıt ver' diyen kişi Erdoğan'dı iddiası
Kılıçdaroğlu'ndan SADAT reklamına tepki: Aklınızı alırım sizin




YORUMLAR
Yorum Yap