Erdoğan'dan Hayvan Hakları Yasası talimatı: Bu işi bitirin
AK Parti MYK'sında gündeme gelen Hayvan Hakları Yasası ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Yasa ile artık hayvanlar ‘eşya’ olmaktan kurtulup ‘canlı’ gibi korunacak. Cumhuriyet Savcıları hayvanlara eziyet edenler hakkında şikayet olmadan resen soruşturma başlatabilecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesini hayvan hakları yasası oluşturdu. Toplantıda, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal konuyla ilgili bir sunum yaptı.
Erdoğan'ın "Meclis kapanmadan bu kanunu çıkarın" talimatını verdiği öğrenildi. Bu kapsamda, Hayvan Hakları Yasası'nın temmuz ayında Meclis'e sunulması planlanıyor. Yasa ile artık hayvanlar 'eşya' olmaktan kurtulup 'canlı' gibi korunacak.
SAHİBİ SORUMLU TUTULACAK
Edinilen bilgilere göre, evdeki hayvanlara çip takılacak, sokağa bırakanlara 2 bin TL'ye kadar ceza verilecek. Hayvanların yaptığı bütün eylemlerden sahibi sorumlu olacak. Tehlikeli ırkların alımı ve satımı yasak olacak.
Bu ırkları sattığı tespit edilen kişilere para cezası verilecek, tasmasız ve ağzı açık gezdirenler ya da çocukların olduğu yerlere sokanlara yaptırım gelecek.
EZİYETE 6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS
Yeni düzenleme ile Cumhuriyet Savcıları hayvana eziyette şikâyete gerek kalmaksızın resen soruşturma açabilecek. Hayvanlara işkence ederek öldürenlere 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası, eziyet edenlere ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Cinsi tükenen ve kasten bir canlının cinsini tüketene 2 yıldan 5 yıla kadar, hayvan dövüştürenlere ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Toplantıda, bu cezaların 'erteleme' olmaksızın uygulanması yönünde öneri de gündeme geldi. Konuyla ilgili infaz yasasında yapılabilecek değişiklikler masaya yatırılacak.
İnfaz yasasıyla ilgili değişiklik yapılması durumunda, bu düzenleme hayvan haklarını da kapsayacak. AK Parti kurmayları, hayvan hakları yasasıyla ilgili önümüzdeki günlerde yeniden toplantılar yaparak, teklife son şeklini verecek.
YAPAY ZEKA TALİMATI
Öte yandan, toplantıda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri tarafından yapılan sunumda da Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu dijital dönüşüm süreci ele alındı.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti'nin toplamda 36 tane yazılımının olduğu belirtilen sunumda, parti seçmen iradesini ve tercihlerini analiz etmek için yeni bir çalışma yapacağı belirtildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sunumla ilgili, çağın en önemli konularından birinin yapay zekâ olduğuna vurgu yaparak "Bununla ilgili arkadaşlara destek verelim, çalışalım" talimatını verdiği öğrenildi.
Sedat Peker'in hedefindeki Esat Toklu her şeyi anlattı: Otele 35 Bin TL verdim
Prof. Görür'den Bakan Karaismailoğlu'na: Umarım şaka yapmıştır
Öztrak: Gerçek anlamda işsizlerin sayısı 10 milyonu geçmiş
Başsavcılık: Faruk Fatih Özer'in otomobiline ve banka hesabına el kondu
161 bin TL'lik maaş aldığı ortaya çıkan isimden, 'amel defteri' açıklaması
Erdoğan’ın 3 doz aşısının sırrı! Hangi aşıları oldu?
Sedat Peker'den Mehmet Ağar'a: Mazot kaçakçılığı dosyanı açarım
Denizin üzerinde yürüdü! Marina beton kaplı gibiydi
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: İnşaallah Sedat Peker anlatmaya devam eder



YORUMLAR
Yorum Yap