Erdoğan'dan büyüme rakamları yorumu: Hani ekonomi kötüydü

Erdoğan, bugün açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirerek, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,5 büyüyerek önemli bir başarı elde ettiğini belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ekonomideki büyümenin, deprem gibi olumsuzluklara rağmen gerçekleştiğine dikkat çeken Erdoğan, ekonomik durumun kötü olduğu yönündeki algının aksine üst üste 14 çeyrektir büyüme başarısı gösterildiğini ifade ederek, "Hani ekonomi kötüydü?" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasında vurguladığı başlıca konular arasında demokrasi, 28 Şubat darbesi ve ekonomi yer aldı.

Erdoğan, konuşmasında Aydın'ın geçmişteki seçimlerde gösterdiği destekten bahsederek, bu desteğin gerçek gönül bağına işaret etmediğini belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinde Aydın'dan müjdeli haberler beklediklerini ifade eden Erdoğan, miting alanındaki kalabalığın sandıkları patlatmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

'HUKUK VE ÖZGÜRLÜKLER ADINA UTANÇ VERİCİ'

Türk demokrasi tarihinde önemli bir yere sahip olan şehit Adnan Menderes'in emaneti olan Aydın'ın, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Erdoğan, 28 Şubat postmodern darbesini hatırlatarak, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşanan zorluklara dikkat çekti. Darbe sürecinde yaşananların demokrasi, hukuk ve özgürlükler adına utanç verici olduğunu belirten Erdoğan, darbelerin Türkiye'nin kalkınma ve demokrasi yolculuğunu sekteye uğrattığını dile getirdi.

'HANİ EKONOMİ KÖTÜYDÜ'

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen demokrasi ve kalkınma yolunda kararlılıkla ilerlediğini vurgulayarak, ülkenin ekonomik başarılarına da değindi. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin devam ettiğini ve gayrisafi yurt içi hasılasının 1 trilyon dolar sınırını aştığını belirten Erdoğan, muhalefetin ekonomik kriz iddialarının aksine Türkiye'nin büyüme grafiğinin güçlü olduğunu söyledi. Erdoğan, bu açıklamalarının ardından, "Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü, ekonomi kötüye gidiyordu? Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüme başarısı gösterdi. Bu oranla Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduk. Gayrisafi yurt içi hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırın üzerine çıktı" dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kararlılıkla ilerleyeceğini ve muhalefete 31 Mart seçimlerinde derslerini vereceklerine inandığını ifade etti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol