Erdoğan çok kızacak! İmamoğlu'ndan "Kanal İstanbul" çıkışı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili bir soruya, “Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz” yanıtını verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye ziyaretlerini sürdürüyor. Şimdiye kadar 5 ilçe belediyesini ziyaret eden İmamoğlu, bugün de Avcılar Belediyesi’ndeydi. İmamoğlu, belediye binasına gelmeden önce, kısa bir süre önce abisi vefat eden CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas’ı ziyaret ederek taziyede bulundu.
Başkan İmamoğlu’nun Avcılar Belediyesi’ni ziyaret edeceğini duyan vatandaşlar, belediye binası önünde erken saatlerde toplanmaya başladı. Binaya gelişinde, “Yaşa İmamoğlu, çok yaşa İmamoğlu” tezahüratı ile karşılanan İmamoğlu, Başkan Hançerli’nin sunumu öncesi, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. “İlçe belediye ziyaretlerinde sıkı bir iletişim ve koordinasyon oluşturma sürecinin temelini atmış oluyoruz” diyen İmamoğlu, “Bu anlamda bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Ve daha sonra özellikle bölgesel masalarımız hayata geçmiş olacak. Örneğin, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü bir bölge masamız. Bu çalışmalarımız yine orada büyük şehir bürokratlarımız tarafından da takip ediliyor olacak” ifadelerini kullandı.
“KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ OLUMLU BİR FİKRİM YOK”
İmamoğlu ve Hançerli daha sonra Avcılar sahiline geçerek inceleme gezilerini sürdürdü. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili düşüncelerini şu şöyle ifade etti:
“Ben Küçükçekmece Gölü’nün ve İstanbul’un birçok kimlikli alanının, tarihi süreçte kendini bulmuş coğrafyasının, mümkün olduğu kadar bozulmamasından yana bir kişiyim. Bu bakımdan daha önce de söyledim. Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla ben oradaki tarihi kalıntıyı önemsiyorum. Yerinde de göreceğim. Bütün Türkiye’nin, Dünyanın görmesini isteriz. Bu coğrafyalara baktığınızda Allah’ın lütfu, dünya güzeli. Böyle güzelliği geleceğe nasıl taşırız endişesiyle hareket edersek İstanbul’a layık yöneticiler oluruz. Baktığımız pencere bu. Bu ön fikirle, hocamızla da gezince görüşlerimizi paylaşırız.”
Bakan Albayrak ABD seyahatini iptal etti
Erdoğan: Trump 'Ateşkes ilan edin' dedi, asla ateşkes ilan etmeyiz
14 bölümde yetenek sınavı kaldırıldı
İmamoğlu açıkladı: Sahilde mangal yasağı geliyor
Kılıçdaroğlu: Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı'nın topladığı 309 Milyon ne oldu?
Teröristler Kızıltepe’de sivillere saldırdı: 2 şehit 12 yaralı
Eski bakanlardan Ali Topuz vefat etti
Halkbank'dan Davutoğlu'na karşı dikkat çeken hamle
Dinozora var borçlara yok



YORUMLAR
Yorum Yap