Erbil saldırganı, vekilin kardeşi çıktı; HDP ‘provokasyon’ uyarısı yaptı
Irak’ın Erbil kentinde, Türkiye’nin başkonsolosluk görevlisinin öldürüldüğü saldırıyı düzenleyen isimlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın kardeşi çıktı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kürdistan Bölgesel Yönetimi emniyeti, dün akşam, 1992 Diyarbakır doğumlu Mazlum Dağ’ın, önceki gün Osman Köse’nin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen isimler arasında olduğunu açıklamıştı.
Saldırıyı kınayan HDP’den açıklama: Vekilimizin hedef haline getirilmesi provakasyon girişimi
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Dağ’ın HDP milletvekili Dersim Dağ’ın kardeşi olduğu yönünde haber üzerine bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, saldırıyı kınayan eş genel başkanlar, kardeşinin adı üzerinden bir milletvekillerinin hedef haline getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
Açıklama şöyle: “Yaygınlaştırılan çatışma siyasetinin sivil yaşam alanlarına taşırılmasını, nerede olursa olsun konsolosluk çalışanlarının hedef alınması asla kabul edilemez. Kimden gelirse gelsin, partimiz bu vahim saldırının karşısındadır. Beklentimiz, bu karanlık ve pek çok soru işaretini barındıran olayın bir an önce ve herhangi bir şüpheye yer bırakılmayacak şekilde aydınlatılması, faillerinin bulunması yönündedir. Öte yandan bu saldırı gerekçe gösterilerek, kardeşinin adı üzerinden bir milletvekilimizin hedef haline getirilmesi de ağır bir provokasyon girişimidir ve asla kabul edilemez.”
Dağ ailesinin 13 çocuğundan biri olan Mazlum Dağ’ın Şubat 2015’te Habur Sınır Kapısı’ndan çıkarak PKK’ya katıldığı belirlendi.
58 yıllık ağaçlar kesildikten sonra mahkeme 'kesmeyin' dedi
Sürücülerin gişe inadı feci şekilde bitti!
Rusya’nın Sesi, Davutoğlu’nu konuk eden Yavuz Oğhan’ı çıkardı
İSPARK yönetimi istifasını vermeden önce milyonluk sözleşme imzaladı
521 bin 798 dosya mahkemeye gitmeden anlaşmayla çözümlendi
İstanbul Havalimanı'nda yolcunun üzerinden cephanelik çıktı
Jigolo olmak isterken dolandırılan genç, nasıl dolandırıldığını anlattı
Kaptan Alev Yanar'dan işadamına şantaj: Psikolojim bozuldu
Eski Bakan Faruk Çelik'ten itiraf gibi FETÖ açıklaması



YORUMLAR
Yorum Yap