ENAG Başkanı Ulusoy, emekli ve memura yapılacak zammı açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı tartışmalı enflasyon verilerinin ardından kurulan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) bir numaralı ismi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memur, emekli ve işçi için yeni yılda yapılacak zam oranını duyurdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın alım gücünün sürekli olarak düşmesine neden olurken, bu süreçte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları da kamuoyunda sık sık tartışmaya neden oluyor.
Bu kapsamda halka doğru enflasyonu duyurma misyonu ile oluşturulan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milyonlarca emekli, memur ve işçiyi ilgilendiren bir iddia öne sürdü.
EMEKLİ VE MEMURA KÖTÜ HABER
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti 22 bin 104 TL olarak açıklamasının ardından emekli ve memurların yapılacak zamma ilişkin endişeleri artarken, Ulusoy, X hesabından yaptığı paylaşımda "Memur, işçi ve emekliye de %10-15 verecekler." ifadelerini kullandı.
OCAK AYINDA AÇIKLANACAK
3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisiyle birlikte 2023 yılının enflasyonu kesinlik kazanacak. 11 aylık enflasyon yüzde 42,91 olarak netleşirken, ekonomistler açıklanacak son veriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 45 olarak kesinleşmesini bekliyor.
Söz konusu rakamın resmen ilan edilmesiyle birlikte ekonomi yönetimi, memur ve emeklilere yapılacak zam oranı için masaya oturacak.
Yılbaşında patili dostlara destek!
2025 emekli maaşları netleşiyor: İşte yeni maaşlar
Avrupa'nın eğlence devi Türkiye'den çekiliyor!
Yalova'da 1.4 milyarlık ihaleyi de Ziver Holding kazandı!
Mahkeme, Kanal İstanbul projesini iptal etti!
Pasaport fiyatları artıyor: İşte yeni ücretler
Güven endeksi Aralık'ta hizmet, perakende ticaret ve inşaatta yükseldi
Erdoğan milyonların merak ettiği soruyu yanıtsız bıraktı
TÜRK-İş: Bir daha komisyona katılmayacağız




YORUMLAR
Yorum Yap