Emeklinin üç aylık enflasyon farkı belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayında enflasyonun aylık yüzde 3,16 olarak ölçüldüğünü duyurdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri, mart ayı için yüzde 3,16 enflasyon farkına hak kazandı.
Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4,53 enflasyon farkı alacak emekliler, bu oranlar birikimli olarak hesaplandığında ise yüzde 15,05’lik zam alacak ancak emeklilerin maaşına bu zam temmuz ayında yansıtılacak.
Bu sebeple nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklinin zamları da kesinleşmiş olacak.
Toplu sözleşme gereği memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak.
Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Mart ayı rakamı açıklandı: Üç aylık enflasyon yüzde 15

Prof. Dr. Hakan Kara'nın seçim analizi doğru çıktı

Dev yağ fabrikası icradan satılık!

İstinye Park için ödenen para dudak uçuklattı

Sabancı Holding'de hangi grup başkanlarının yeri değişti?

Şimşek'ten ev sahiplerine uyarı: Son gün 5 Nisan

Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 zam!

Şahenk'e İstinye Park izni!

Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' projesiyle ilgili genelge yayımladı

YORUMLAR
Yorum Yap