Emeklilere çifte hayal kırıklığı!

SGK ile bankalar arasında emekli promosyonlarına ilişkin yeni bir protokol imzalanmayacak. Her banka kendi kampanya tutarını belirleyecek, kamu bankalarının promosyon artışına gitmeyeceği öne sürülüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Emeklilerin aylardır beklediği promosyon düzenlemesi rafa kalktı. Mart ayında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında yeni bir protokol imzalanacağı ve promosyon miktarlarının 40 bin liraya kadar çıkabileceği iddia edilmişti. 

Ancak SGK kaynakları, bu yıl bankalarla yeni bir protokol imzalanmayacağını açıkladı.

Gazeteci Olcay Aydilek'in güvenilir SGK kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, emekli promosyonlarına ilişkin merkezi bir düzenleme olmayacak ve her banka kendi belirlediği tutarda promosyon verecek. 

Bu gelişme, milyonlarca emeklinin beklentisini boşa çıkarırken, promosyonların artış göstermeyeceği sinyalini verdi.

KAMU BANKALARINDAN ARTIŞ BEKLENMİYOR 

Mevcut uygulamada, emekliler maaşlarını üç yıl boyunca aynı bankadan almayı taahhüt ederek promosyonlardan yararlanıyor. 

Kamu bankaları, maaş tutarına göre 8 bin, 10 bin ve 12 bin TL promosyon sunarken, özel bankalarda bu rakam 27 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

SGK ile yeni bir anlaşma yapılmaması nedeniyle, kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın promosyonlarda herhangi bir artışa gitmeyeceği belirtiliyor. Özel bankaların ise kendi inisiyatifleri doğrultusunda kampanyalar düzenleyebileceği ifade ediliyor.

Bu gelişme, ocak ayında düşük zam alan emekliler için yeni bir hayal kırıklığı oldu. Mart ayında ödenecek bayram ikramiyelerinde de sınırlı bir artış yapılması beklenirken, promosyon görüşmelerinin iptal edilmesi, emeklilerin beklentilerini boşa çıkardı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol