Elektrikli araç ithalatına yeni şart geldi
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre geçtiğimiz yıl elektrikli araç ithalatına getirilen 7 bölgede 20 servis açma şartı kapsamına hibrit ve plug-in araçlar da eklendi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ticaret Bakanlığı elektrikli araç ithalatına ilişkin tebliğde değişikliğe gitti.
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre bazı elektrikli ve haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında yetkili servis zorunluluğu getirildi.
7 bölgede en az 20 yetkili servis zorunluluğu
Tebliğe göre 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulması ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi gerekecek.
Elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran bu araçların bakım ve onarımına ilişkin bir yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.
Tip onayına tabi olmayan elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında ise TSE tarafından düzenlenen muafiyet/kapsam dışı yazısı gümrük idarelerince aranacak.
Çin baskısı fabrika kapattırıyor
İkinci el araç satışında yeni sistem: Artık zorunlu olacak
Elektrikli araç sahiplerine pahalı fatura!
Otomobilde kara tablo: Üretim ağustosta yüzde 40 düştü
Çinli BYD, Türk işçi arıyor
Audi'de kriz: İşçiler anahtarlara el koydu
Satışları düşen Togg'dan faizsiz kredi kampanyası
Togg satışları Ağustos'ta sert düştü
Alman devi ilk defa fabrika kapatıyor




YORUMLAR
Yorum Yap