Dünyanın en yüksek kulesi kaç milyar dolara satılık?
828 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun binası Burj Khalifa'nın gözlem kulesi satılıyor. 828 metre uzunluğundaki Burj Khalifa’nın gözlem kulesinden aşağısı böyle gözüküyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Emaar'ın proje için 1 milyar dolar istediği ifade ediliyor.
828 metrelik uzunluğu ile New York'taki Empire State gökdeleninin iki katı uzunlukta olan dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'nın gözlem kulesinin de bulunduğu en üst katı satılıyor.
Reuters'ta yer habere göre Emaar Properties Burj Khalifa'nın söz konusu katı için yaklaşık 1 milyar dolar istiyor.
Konuyla ilgili iki kaynağın verdiği bilgilere göre Emaar satış için Standard Chartered'ı yetkilendirdi.
Emaar'da Dubai emirliğinin de yüzde 29.2 hissesi bulunuyor. 2018 yılında Burj Khalifa'nın gözlem kulesini 15.92 milyon turist ziyaret etti.

Gözlem kulesinin yılda yaklaşık 163 milyon dolar ile 191 milyon dolar arasında para kazandırdığı ifade ediliyor.
İSTANBUL’DA DA AVM’LERİ VAR
Burj Khalifa'nın tepe noktasının satışı için görüşmelerin geçen kasım ayından beri sürdürüldüğü belirtiliyor. Emaar Properties İstanbul'daki Emaar Square AVM'nin de sahibi.
Trump'ın 7 sayfalık Türkiye notu ortaya çıktı!
Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini devrediyor
Apple'ı hackleyen Türk'e 2 yıl hapis cezası
Google CEO'su yıllık ne kadar kazanıyor?
Lavrov: TürkAkım, 2-3 hafta içinde hizmete girecek
Kriz çıkaracak gelişme! Mürettebat Türk, gemiyi alıkoydular
ABD Başkanı Trump Türkiye karşıtı maddelerin yer aldığı torba tasarıya imzayı koydu
Ünlü iş insanına tacizden hapis cezası
Doğu'nun Vegas'ı Makao nasıl büyüme rekoru kırdı?



YORUMLAR
Yorum Yap