Dünyaca ünlü şirkette taciz skandalı!
Alibaba, bir çalışana cinsel tacizle suçlanan üst düzey yöneticisini kovdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Reuters'ın haberine göre, Çin’in e-ticaret devi Alibaba Group Holding cinsel tacizi önlemek için yeni sert politikalar oluşturacağını belirtti.
Alibaba, yöneticinin kovulduğunu ve olayla ilgili bir polis soruşturması başlatıldığı için asla işe alınmayacağını söyledi.
Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada "Alibaba Group'un cinsel suiistimallere karşı sıfır tolerans politikası var." dedi.
NE OLMUŞTU
Geçtiğimiz hafta sonu bir kadın çalışan, Alibaba'nın intranetinde, amirinin ve bir müşterinin bir iş gezisinde cinsel tacize uğradığını ve yöneticilerin harekete geçemediğini söylediği 11 sayfalık bir doküman yayınladı.
İddialara göre adı açıklanmayan ve Alibaba'nın Çin'in Hanco (Hanzhou) şehrindeki merkezinde çalışan bir kadın, başkent Pekin'in güney batısında bulunan Jinan kentindeki bir iş gezisinde müdürü ve Alibaba'nın bir müşterisi olan Jinan Hualian Supermarket'ten bir kişinin otel odasında tecavüz etmek amacıyla kendisine saldırdığını öne sürdü.
Taciz skandalına karışan kişinin yönetime verdiği dilekçede olay esnasında sarhoş olduğunu ve bazı mahrem olaylara karıştığını itiraf ettiği belirtildi.
Alibaba CEO'su Zhang ayrıca, taciz olayından haberdar olmasına rağmen harekete geçmeyen şirketin insan kaynakları müdürünün de istifa ettiğini ve başka bir yöneticinin de ceza aldığını kaydetti.
Dr. Fauci'den 'en kötü varyant' uyarısı: Tamamen aşılanmış kişileri de etkileyebilir
Koronavirüs aşısından 15.9 Milyar Euro gelir!
Libya'nın en önemli havalimanıyla hangi Türk şirketi ilgileniyor?
Dev yangınları ‘uçan saray’la söndürüyorlar
ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde geldi
40 Milyar Dolar! İkizler'e Uğur Şahin piyangosu
1.3 ton kokain dolu uçağın Türk kaptan pilotu motorları ateşleyip kaçmaya çalışmış!
Türkiye'nin göç tepkisi sonrası ABD'den yeni açıklama: Sınırlar açık tutulmalı
Türkiye’den Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe



YORUMLAR
Yorum Yap