Dosya kabarık! Kartal Belediyesi'ne imar rantından soruşturma
CHP'li Kartal eski Belediye Başkanı Altınok Öz, şimdiki başkan Gökhan Yüksel, dönemin başkan yardımcıları, meclis üyeleri, imar komisyonu başkanı ve üyelerine ‘imar rantı' soruşturması.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kartal Belediyesi’nde 2019 yılında imar dosyaları ile ilgili ön inceleme yapan müfettişlerin raporları tamamlandı. Önceki dönem Belediye Başkanı Altınok Öz ile iki dönem birlikte görev yaptığı Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, İmar Komisyonu Başkanı ve üyeleri hakkında, birçok dosyada yapılan imar değişikliğinin mevzuata aykırı olduğu Teftiş Kurulu’na raporladı.
Rapor üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu dosyada adı geçenler hakkında soruşturma için İçişleri Bakanlığından izin istedi. Bakanlığın izin vermesinin ardından Belediye Başkanı ve meclis üyelerine tebligatlar yapıldı.
Milyarlık rant iddialarının yer aldığı soruşturma izni verilen isimler arasında o dönem Altınok Öz’ün yardımcısı olan şu anki belediye başkanı Gökhan Yüksel de bulunuyor. Soruşturma dosyasındaki iddiaların bazıları şöyle:
DOSYA KABARIK
• Yakacık’ta bir parselde, 594 metrekare yolun kapatılarak konut alanına alındığı, 4988 Metrekare ilave inşaat alanı getirilmesi.
• Plan değişikliği ile 3 bin metrekarelik park alanının konut alanına alınması.
• Yakacık’ta bazı parsellerde emsal değeri artışı yapılarak toplam inşaat alanının 6.723 metrekareden 9.592 metrekareye çıkarılması.
• Soğanlık’ta yol alanı ve yeşil alanın konut alanına ayrılması.
• Yakacık’ta plan değişikliği ile 594 metrekarelik yolun kapatılarak konut alanına alınması.
• İmar plan değişikliği ile 400 metrekare kadastro imar yolunun konut alanı olarak düzenlenmesi.
Ercan Öztürk/Akşam
Ankara için 'kuvvetli sağanak ve sel' uyarısı
Erdoğan’dan erken seçim açıklaması: 2023'ü bekleyecekler
Erdoğan o görüntülere tepki gösterdi: Kadına şiddet uygulayan nasıl serbest kalır?
Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybetti: Yeni vaka sayısı 922
Firari FETÖ'cü Zekeriya Öz’ün 10 milyon dolarlık para trafiği
Bakan Akar: 431 terörist etkisiz hale getirildi
Yassıada teklifi Meclis'e sunuldu
MEB'den sınıf geçme ve yaz okulu açıklaması
İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı



YORUMLAR
Yorum Yap