Dolar kuru 38.50'ye çıktı
Dolar/TL kuru 38,50 seviyesine yakın seyrederken, gecelik faiz yüzde 49 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Piyasalarda bugün veriler ve küresel gelişmeler izlenecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Merkez Bankası (TCMB) adımları ve küresel ticaret savaşı etkilerini yansıtan kur güne 38,5'e yakın başlarken piyasalarda veri gündemi ile küresel gelişmeler takip edilecek.
Kurun güne başladığı 38,4750 seviyesine göre TL'nin yıl başından bu yana kaydettiği değer kaybı yüzde 8 oldu.
Euro/TL kuru ise 43,8190 liradan güne başladı. Dün günü doların satış fiyatı 38,43 lira, Euro'nun satış fiyatı ise 43,71 lira olmuştu.
TCMB, politika faizi artışı ve ardından devam eden likidite adımlarıyla piyasada oluşan gecelik faizlerin, koridorun üst bandı olan yüzde 49'a yakın oluşmasını sağlamaya devam ediyor. Bu Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması öncesi döneme göre 700 baz puan sıkılaştırma anlamına geliyor.
İşlemcilere göre, TCMB'nin fonlama tercihi bankanın bir süre daha gecelik faizleri yüzde 49'da tutmak isteyeceğini gösteriyor. Süreç piyasada yakından izlenirken 50 milyar doları aşan döviz satışı ve 700 baz puan sıkılaştırma TL'yi destekleyen ana unsurlar.
İç gündemde bugün mart ayı işsizlik ile nisan ayı ekonomik güven endeksi verileri takip edilecek.
ABD TOPLANTILARI İZLENDİ
Ekonomi yönetimi geçen hafta boyunca ABD'de temaslarlarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent görüşmesinde yatırım ve ticaret, ulaştırma ve enerji alanlarındaki işbirliği fırsatlarına değinildi.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise ABD'de yatırımcılara kapsamlı bir sunum yaptı. Karahan, sunumunda proaktif para politikası uyguladıklarını söyledi. Karahan kararlı ve sıkı olarak tanımladığı para politikası duruşunun riskleri sınırladığına dikkat çekti.
Şimşek ABD ziyaretinde 60'dan fazla toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, toplantıları "Türkiye'ye ilgi çok yoğun! Ekonomi programımız yakından takip ediliyor. Uzun vadeli yatırım fırsatları soruluyor" cümleriyle özetledi.
Bankalar zam yaptı; komisyon patlaması
Yok artık! Düşen borsada aracı kurum hissesi yüzde 680 yükseldi
Ticari kredi faiz oranı tarihin en yüksek seviyesinde
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı: Yıllık 50 milyon euroluk banka faizinden kurtulacağız
Kefen parasıydı, 43 Bin liraya çıktı!
Bankaların komisyon vurgunu!
Kriz Arçelik'i de vurdu; ilk çeyrekte zarar açıkladı
Mevduat faizi yüzde 50'e oturdu; parası olan düdüğü çalacak
Altın güne nasıl başladı? İşte gram, çeyrek altın fiyatı




YORUMLAR
Yorum Yap