Dolar iki haftanın en düşük seviyelerinde
Dolar/TL, geçen haftanın kapanış gününden bu yana üst üste 4. gününde de ağırlıklı olarak 8,10-8,15 bandında hareket ediyor. Dolar,son günlerdeki grafiklerine paralel olarak bu sabah saatlerinde de 8,13-8,14 seviyelerinde değerleniyor. Euro/TL ise 9,69'da işlem görüyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Piyasaların ABD Merkez Bankası(Fed) Tutanaklarına odaklanırken yurt içinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı nakit gerçekleşmesi verisi dışında önemli bir gündem bulunmuyor.
Küresel piyasalarda ABD Doları, nisan ayının ilk haftası itibariyle güç kaybederken bu süreçte dolar/TL kuru 8,10-8,15 aralığında sıkıştı. Nİsan ayı başında 8,40 sınırından gerileyen dolar/TL üste üste 4. gününde de ağırlıklı olarak 8,10-8,15 bandında seyrediyor. Bu sabah saatlerinde ise dolar/TL bu aralığın üst sınırında 8,14-8,15 seviyelerinde değerleniyor. Euro/TL ise 9,68-9,69 düzeyinde işlem görüyor.
Dolar iki haftanın en düşük seviyelerinde
Dolar ABD tahvil getirilerinin gerilemesinin ardından başlıca para birimleri karşısında iki
haftanın dip seviyesine geriledi.
Dolar endeksi 31 Mart'ta 5 ayın zirvesi olan 93.439'u gördükten sonra başlayan gerilemesini
sürdürdü. Yaklaşık 2 haftanın dip seviyesi olan 92.246'ya gerileyen dolar son olarak 92.343'te
bulunuyor.
GÜNÜN AJANDASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında konuşacak (12.00).
TÜİK finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları verisini açıklayacak (10.00).
Hazine ve Maliye Bakanlığı nakit gerçekleşmeleri duyuracak (17.30).
ABD'de MBA mortgage endeksleri (14.00), dış ticaret (15.30), DOE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.
Avrupa'da hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek.
ABD Merkez Bankası(Fed), 16-17 Mart FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak. Fed söz konusu toplantıda faiz aralığını yüzde 0,00-0,25 olarak korumuştu (21.00).
IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası Başkanı David Malpass 2021 Bahar toplantılarında konuşma yapacak.
JPMorgan, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti
Kriz kahini Roubini: Büyük balon patlayacak
Kripto para çılgınlığı! 2 trilyon doları aştı
Dev bankada deprem: 4,7 milyar zarar açıklandı, iki yönetici gitti
Dolar ve euro güne nasıl başladı?
Merkez Bankası kırılgan 5’li için panik düğmesine bastı
Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni dolar müdahalesi
Enflasyon sonrası Merkez Bankası'na faiz baskısı oluştu!
SPK'dan borsa yatırımcılarına uyarı: Kısa sürede borsadaki parayı katlama taahhüdüne dikkat



YORUMLAR
Yorum Yap