Devlet artık her sorgudan para alacak!
Gelir İdaresi Başkanlığı daha önce bedelsiz olarak hizmete sunduğu dijital vergi dairesi üzerinden yaptığı tüm sorgulardan artık para alacak.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerinde yer alan, üçüncü kişilerle paylaşılabilecek bilgilerin; genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişilerle paylaşılması karşılığında sorgu veya dönen kayıt başına 35 kuruştan az olmamak üzere katılma payı alınmasına karar verdi.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Ekonomim'den Şeyda Uyanık'ın haberine göre Gelir İdaresi Başkanlığının hangi işlemden ne kadar alacağı 31 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
HANGİ SORGULARA PARA ÖDENECEK?
Yapılacak sorgularda, vergi kimlik numarası doğrulama hizmeti, vergi kimlik numarası sorgulama hizmeti, T.C. kimlik numarası doğrulama hizmeti, T.C. kimlik numarası sorgulama hizmeti ve vergi levhası doğrulama hizmetlerinden ücret alınacak.

DEVLET VATANDAŞLARDAN DA BU PARAYI ALACAK MI?
Gelir İdaresi Başkanlığı sorgulardan alınacak paranın hangi kurum ve kuruluşlardan alınacağını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bilgileri sistemlerden alan şu Kurum ve kuruluşlardan katılma payı alacak:
• Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişilerle (Bankalar ve Ticaret Şirketleri gibi),
• Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlarından, (Mali Müşavirler Odaları, TÜRMOB, Barolar, Barolar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odaları, Noterler, Esnaf odaları, Mimar ve Mühendisler Odaları, Tabipler Birliği gibi)
Katılma payının tutarı, sorgulanan veya dönen verinin sayısı, boyutu ve kapsamı, verinin sorgulama dışında toplu olarak paylaşılması durumunda paylaşılan verinin sayısı, boyutu, kapsamı ve mükellef sayısı ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek.
Veriye erişim servisleri üzerinden vergi kimlik numarası ya da T.C. kimlik numarası ile yapılan sorgu başına katılım payı alınacak.
Türkiye Petrolleri'nin Zeren'e satışı neden iptal edildi?
Arçelik fabrikasını kapatıyor, 1800 çalışan işsiz kalacak!
Nova Plaza Hotels iflasın eşiğine geldi
Balıkesir'de 93 yıllık dev fabrika icradan satılık!
Kızılbük GYO'ya 105 milyon TL ceza!
Eczacıbaşı'ndan sağlık sorunları nedeniyle ayrıldı, İGA'ya CEO oldu
Dev kayak merkezi iflas etti!
Zafer Havalimanı'nda yeni rekor: Yüzde 97.49 hata payı
En düşük emekli aylığı belli oldu




YORUMLAR
Yorum Yap