Davutoğlu'na şok! İstanbul Şehir Üniversitesi'nin olduğu arazi Hazine'ye geçti
Şehir Üniversitesi yönetimi, 12 Aralık'ta Kartal Tapu Müdürlüğü'nün aldığı bir kararla üniversite adına kayıtlı bir taşınmazın 'bilgileri ve rızaları dışında' Maliye Hazinesi'ne devrinin gerçekleştirildiğini duyurdu
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
T24'ün haberine göre, Bilim ve Sanat Vakfı'na ait, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin olduğu arazi, Kartal Tapu Müdürlüğü'nün kararıyla Maliye Hazinesi'ne devredildi. Üniversite yönetimi karara tepki gösterirken, yapılan açıklamada, "Söz konusu tescil işlemi bilgimiz olmaksızın yapıldığı gibi, kanun hükmüne veya kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Aynı zamanda Anayasa'da güvence altına alınan mülkiyet hakkının da ihlali anlamına gelmektedir" denildi.
Üniversiteden yapılan açıklamada ayrıca, "Gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağını kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Şehir Üniversitesi’ne resmen haciz başladı!
Şehir Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Kartal Tapu Müdürlüğünün 12.12.2019 tarih ve 64712239-105-E.4720758 sayılı yazısıyla, Üniversitemiz adına kayıtlı olan “İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi, 2222 Ada, 237 (Yeni 12703 ada 237) parsel" nolu taşınmazın mülkiyetinin, Üniversitemizin bilgisi ve rızası dışında Maliye Hazinesi'ne devrinin gerçekleştirildiği bildirilmiştir.
"Söz konusu tescil işlemi, mülkiyet hakkına sahip olan Üniversitemizin katılımı ve bilgisi olmaksızın yapıldığı gibi, kanun hükmüne veya kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Bu nedenle anılan tescil işlemi, Türk Medeni Kanununun 1013. ve 1014. maddelerine açıkça aykırıdır.
Şehir Üniversitesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar Halkbank'ı dolandırmaya çalışıyor/Ahmet Davutoğlu: Mal varlıklarıyla ilgili TBMM araştırması yapılsın
"Kartal Tapu Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tescil işlemi, aynı zamanda Anayasa'da güvence altına alınan mülkiyet hakkının da ihlali anlamına gelmektedir.
"Üniversitemizin söz konusu tescil işlemine açıkça itiraz ettiğini; itirazımız doğrultusunda hukuken geçersiz olan söz konusu tescil işleminin geri alınması ve tapu kaydının düzeltilmesi gerektiğini; işlemin kanuna aykırı olduğunu bilerek gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağını kamuoyunun bilgisine sunarız.
Fatih, MEB ve Telekom’u karşı karşıya getirdi: İnternet faturalarını ödemeyin
Üç günlük toplantıya 4,5 milyon TL harcandı! Organizasyon ihalesi Olçoklara verildi
Yalova ili büyüklüğündeki toprak Katarlılara satıldı! Tam 795 bin metrekarelik alan
Simit'ten sonra Dünya Göz'ü de Ziraat Bankası mı kurtaracak?
Buğdaydan sonra şekeri de batırdılar!
Samsun’un oksijen deposu Kocadağ'ı kim yedi?
İhale yasası delik deşik! Bent sayısını belirtmek için alfabede harf kalmadı
Borsa İstanbul’da işlem gören enerji devine 35 milyon liralık icra şoku
DSİ'nin Kanal İstanbul görüşünü rapordan çıkarmışlar... Her 3 İstanbulludan 1'i susuz kalacak



YORUMLAR
Yorum Yap