Cüneyd Zapsu'nun şirketine kim talip oldu?
Zapsu ailesi kontrolündeki Solarpower Enerji Üretim AŞ satılıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türk siyasetinin olduğu kadar, ticaret hayatının da önemli aktörlerinden Zapsu ailesi… Türkiye’nin önde gelen perakende mağazalarının kuruluşlarına imza atan Cüneyd Zapsu, bildiğiniz üzere AK Parti’nin kuruluş sürecinde de önemli görevler üstlendi.
2001 ile 2008 yılları arasında AK Parti’nin merkez yürütme kurulu üyesi olan Zapsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Başbakanlık döneminde danışmanlığını üstlenmişti.
İş hayatına Almanya'da üniversiteye devam ettiği dönemde babasının kurduğu tekstil şirketiyle başlayan Zapsu, ardından önce kardeşi ile birlikte fındık ihracatına adım atmıştı.
1985 yılında Balsu Gıda'yı ve daha sonra Teksu'yu kuran Zapsu, 1995 yılında da BİM alışveriş mağazaları zincirini kurdu.
Mart ayında satış için görüştüler
Ardından enerji işine giren Zapsu’nun bu alandaki en önemli yatırımı ise Solarpower Enerji Üretimi adlı şirketiydi. 2013 yılında kurulan bu şirket uzun zamandır satış için görüşmeler yürütüyordu.
Bu yılın Mart ayında yazdığımız haberde, 7 milyon TL’lik sermayesi bulunan firmayı tekstilde Anadolu’nun en önemli üreticilerinden olan Güçlü Grup almak istemişti.
Hatta resmi kurumlara bile başvuru yapılmıştı. Ancak o görüşme tamamlanmadı ve yeni bir alıcı arayışına girildi.
ZAPSU, İŞ PORTFÖY'E SATIYOR
Zapsu ailesi kontrolündeki Solarpower Enerji Üretim A.Ş.’nin hisselerinin tamamını İş Portföy Yatırım Fonu satın almak için görüşmelere başladı.
Anlaşma sağlanırsa İş Portföy, Solarpower'ın hisselerini şirketin kurucu ve ortağı Hasan Cüneyd Zapsu, Mehmet Gökçe Bilyay ve CZD Holding A.Ş'den alacak.
Ferit Şahenk'in yeni ortağı Katarlılar
İş dünyasında yeni dönem: Şirket CEO'su kadın robot olacak
Milyarderler kulübünde inanılmaz yükseliş! Serveti 2 yılda uçtu
Powell'ın konuşması en zengin ABD’lilerin 78 milyar dolarını sildi
İBB'den Mehmet Nazif Günal hakkında suç duyurusu! Kaçak inşaat devam ediyor
Milyarder Zuckerberg iş stresini nasıl yeniyor: Her gün 2 saat yapıyorum
Cemal Kalyoncu: Sermayem olsa o işe girerim
Cemal Kalyoncu: İstanbul Havalimanı şimdi yapılsa 12 Milyar Dolar
Amerikan Türk Cemiyeti, ABD'de Türkiye rüzgarı estirecek



YORUMLAR
Yorum Yap