Çin menşeli yassı çelik ithalatına soruşturma
Çin menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatına nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, Çin menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ürünü ithalatına nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.
Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğle, Çin menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ürünü ithalatına uygulanmakta olan dampinge karşı önlemin gözden geçirilmesine ilişkin soruşturma sonucu yer alıyor.
Tebliğe göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, ürünün ithalatına uygulanmakta olan CIF bedelin %16.89'u ve %22.55'i oranında dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğünün sona ermesi nedeniyle dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açılması talebinde bulundu.
Talebi inceleyen İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını haklı kılacak bilgi, belge ve delillerin mevcut olduğuna ve soruşturmanın açılmasına karar verdi.
Beyaz eşya satışları eylülde düştü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ev sahipleri kiracılara zulmetti
48 saatte başvur, 90 günde Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu al!
FT'ye konuşan Bakan Nebati'den 'Rusya' açıklaması
Sabah yazarı Yavuz Donat'ın sokak izlenimi: Genel şikayet pahalılık
Aydın Karacabay, İTO 16. Oteller Komitesi için adaylığını açıkladı: İstanbul turizmini zirveye çıkaracak projelerle geliyoruz
Ünlü avukatlardan alacaklılara tavsiyeler
KDV iadelerinde kolaylık sağlayan düzenleme Resmi Gazete'de
'İlk defa benden duyacaksınız' dedi, asgari ücret tahminini açıkladı



YORUMLAR
Yorum Yap