Çiğdem Toker: Arasına ıspanak konulmuş ekmeği yemek diye dağıtan ve durumu paylaşan işçiyi kovan Bayburt Grubu 2 TIR gıda kolisi bağışlamış!
Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Bakırköy metro inşaatında işçilere yemek diye ekmek arası ıspanak veren ve durumu sosyal medya hesabından paylaşan işçisine kovan Bayburt Grubu'nun Trabzon Valiliği'ne 2 TIR gıda kolisi bağışladığını yazdı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Toker, "Arasına ıspanak konulmuş ekmeği, metro inşaatı işçilerine yemek diye veren şirketi hatırlıyor musunuz? Bakırköy meydanındaki metro hattındaki şantiyede, ekmek arası ıspanak dağıtan yüklenici Bayburt Grubu, durumu sosyal medyada paylaşan işçiyi işten çıkartmıştı. Grup birkaç gün önce Trabzon Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu'na 2 TIR gıda kolisi desteğinde bulunmuş. Trabzon Valiliği de sosyal medya hesabından bu gelişmeyi fotoğraflı olarak duyurmuş." bilgisini paylaştı.
Toker, "Bütçe verileri açıklandı. Açık 43.7 milyar TL. 2020 için toplam bütçe açığının 139 milyar TL tahmin edildiğini anımsatırsak durumun ciddiyeti anlaşılır.
Soner Yalçın: Olmayan belge ile Bayburt Grup milyarlarca dolarlık ihale aldı
Ancak açığı disiplinle yönetecek adımlar beklemek hayal. Bir ay önce Covid-19 için açıklanan tedbir paketi ardından yazdığım ilk yazıda, paketin 'kalkan' olabilmesi için kamu özel işbirliği (KÖİ) modeliyle yaptırılan köprü, havalimanı, tünel, şehir hastaneleri için bütçede ayrılan ödeneklerin gözden geçirilmesi gerektiğini, 'sır' sözleşmelerde yer aldığını bildiğim 'mücbir sebep' maddesinin halkın lehine çalıştırılması gerektiği görüşüne yer vermiştim. Konu, muhalefet ve medyada halen tartışılıyor.
Tabii ki bu yönde bir gelişme yok. Derinleşen işsizlik ortamında, geçmediğimiz yollar, köprüler gitmediğimiz havaalanlarının dolar üzerinden belirlenmiş garanti bedelleri büyük müteahhitlere ödenecek. Onlar da kampanyaya yaptıkları yardımları vergiden düşecek." ifadesini kullandı.
İlaç gibi geldi: Hazine 5.1 Milyar TL dağıttı
Kapalı AVM'ler kira için mektup gönderiyor
Antalya'da büyük gelişme: Restoran, pastane, ve büfelere açılma kararı alındı
Diyarbakırlı sanayici izin aldı! OSB’ler dilekçe verdi: Hafta sonu çalışalım
‘Çek mağduru’ esnaf infaz yasasına kızgın
Bakan Pekcan, Makine, Otomotiv, Savunma Sanayinin sorunlarını dinledi
İstanbul hareketlilik düşünde New York’u geçti, Roma’nın gerisinde kaldı
CHP'li Yavuzyılmaz: PTT'nin 10 milyon liraya yapacağı evrak işi, 300 milyon liraya yandaş şirketlere peşkeş çekiliyor
Tüm abonelik iptalleri e-Devlet üzerinden yapılacak



YORUMLAR
Yorum Yap