CHP, Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları üzerine harekete geçti: 17-25 Aralık operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulsun
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir radyo programındaki açıklamalarını tekrar Meclis gündemine getirdi
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
CHP'li Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi ile 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.
CHP’li Hakverdi, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili olarak, “Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir” ifadelerini anımsattı.
Bayraktar’ın iddialarının araştırılması için TBMM’ye Araştırma Önergesi veren Hakverdi, “Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir. Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir” ifadelerini kullandı.
Bayraktar ne demişti?
Bayraktar, "Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğru" demişti.
Bayraktar söz konusu sözlerinin ardından yeni bir açıklamada daha bulunmuş, "Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır" demişti.
1 Milyonluk Wolkswagen makam aracını 345 Bin TL'ye alan belediye başkanı kurban kesti!
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
Erdoğan Bayraktar, Zorlu için '500 milyon daha versin namussuzlar' dedi mi?
Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu! YKS sonuçları açıklandı
Yeminsiz Bakan! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hala yemin etmedi!
Erdoğan Bayraktar kimlere 'Zalim' dedi?
Türkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade talebi kabul edildi
Pentagon'a rakip olacak! İşte Ay-Yıldız projesi
Cemil Çiçek: Neden muhalefet bu konuda kılını kıpırdatmadı!



YORUMLAR
Yorum Yap