Cep telefonunda taksit sayısı 3 aya düştü
Kredi kartlarından sonra perakende ticarette de uygulanacak taksit sayıları yeniden belirlendi. Buna göre fiyatı 3 bin 500 TL üzerinde olan cep telefonlarında taksit sayısı 6 aydan 3 aya düşürüldü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği değiştirildi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan düzenlemeye göre yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasındaki değişiklikle fiyatı 3 bin 500 lira olan cep telefonlarında taksit sayısı 6 aydan 3 aya indirildi.
Bir hafta önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) da fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında kredi taksit sayısını 6'dan 3'e düşürmüştü.
Düzenlemede, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası'nın üstünde olan televizyon satışlarında 6 ay olan taksit sayısı değiştirilmedi.
Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında taksit sayısı da 18 ay olarak sabit kaldı.
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kötü kokular geliyor
İstanbul Havalimanı'ndaki uyku kabinini denedi: 1.5 saat uyusan 85 lira, uyuyakalırsan yandın
Sinop nükleerde Mitsubishi iptal! Yeni tedarikçi aranıyor
Pompada 5 usulsüzlük!
Depodan binlerce ton et çıktı, akıllara o sahne geldi
Türkiye'nin doğalgaz faturası Avrupa'yı ikiye katladı
OYAK, Total ve M Oil için kaç yüz milyon dolar ödeyecek?
THY’nin Hollanda’da düşen uçağıyla ilgili skandal iddia! Boeing’in hatası örtbas edildi
Antik kente enerji santrali davalık oldu! Tarihin ve turizmin kalbine hançer



YORUMLAR
Yorum Yap