Çek için bankanın ödemekle yükümlü olduğu miktar arttı
Bankaların ibraz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için ödemekle yükümlü olduğu miktar yükseltildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bankaların ibraz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için ödemekle yükümlü olduğu miktar yükseltildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının(TCMB) konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, bankaların ibraz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için ödemekle yükümlü olduğu miktar 2.225 TL’den 2.670 TL’ye çıkarıldı.
Ayrıca Tebliğin geçici 2. maddesinde yapılan değişikliğe göre çek defterlerinin baskı şekline ve bankaların hamile ödemekle yükümlü olduğu miktarın belirlenmesine ilişkin tebliğ öncesinde yayımlanan tebliğlere göre bastırılan çeklerden ötürü süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde bankaların ödemekle yükümlü olduğu tutar da 1.345 TL’den 1.680 TL’ye çıkarıldı.
Söz konusu değişiklikler 29 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek.
Vatandaş neden dolardan TL’ye geçmiyor?
Yabancı kazandı, Türkler kaybetti
Alternatif Bank’tan altına değer katan vadeli altın hesap
Faizsiz konutta önemli gelişme!
Ünlü dev banka dolar tahminini düşürdü!
Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?
Bu seviyeden dolar alınır mı? Yoksa TL mevduat mı?
2021 iflas ve batık krediler yılı olacak
Borsada en fazla prim yapan 3 hisse



YORUMLAR
Yorum Yap