Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptıkları görüşmenin ardından istikşafi görüşmelerin yapılmasında mutabık kaldıklarını söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Dendias ile ikili ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere biraraya geldi.
Slovakya'da düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu’na (GLOBSEC) katılmak üzere bu ülkeye giden Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmede ikili konular başta olmak üzere Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adası çevresinde ortaya çıkan anlaşmazlık konularını ele aldı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede istikşafi görüşmelerin yapılmasında mutabık kaldıklarını söyledi.
Doğu Akdeniz'de iki ülke arasında yaşanan gerilimin ardından istenmeyen olaylar ve kaza riskini azaltmayı amaçlayan mekanizma kurulmuştu.
İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.
‘Hayalet şehir’ Maraş, 46 yıl sonra halka açıldı
Bill Gates: Eğer aşı işe yararsa zengin ülkeler 2021'in son çeyreğinde normale yaklaşır
Dinozor iskeleti 32 milyon dolara satıldı
Trump'ın 3 günlük Kovid-19 tedavi masrafı 100 bin dolar
Dünyada ilk 'Kovid pasaport' uygulaması Londra'da başlıyor
Ali Ağaoğlu'nun Londra hayali suya düştü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt'e taziye ziyareti
Dolar milyarderlerinin serveti 10.2 trilyon dolara çıkarak yeni rekor kırdı
Ermenilerin sivil katliam planı. Paşinyan'ın danışmanı Harutyunyan katliam planı açıkladı



YORUMLAR
Yorum Yap