Çantacı Ali Yörük de Seçil Erzan'dan şikayetçi: Tanıştığımızda gişe memuruydu
Seçil Erzan’a çantayla para taşıyan ve aynı dosyada tutuklu olarak yargılanan Ali Yörük’ün adı birçok ifadede geçiyor. Denizbank müfettişlerinin raporuna göre Arda Turan’ın kardeşi de para dolu çantayı Ali Yörük’e teslim etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Seçil Erzan'ın tutuklu olduğu davaya ilişkin yeni ayrıntılar belli olurken gözlerin çevrildiği isimlerden biri de ‘çantacı’ olarak anılan Ali Yörük.
Ali Yörük kimdir?
Seçil Erzan, 2023 mart ayında kendisine para veren isimlerden İnci Çeviker ve eşi Bülent Çeviker’e “Bankanın para toplama aracı firmasından Ali Bey gelecek, parayı ona teslim edin” demiş, Çeviker çifti de 1 milyon 920 bin doları bankadaki hesaplarından çektikten sonra Erzan’ın gönderdiği Ali Yörük’e elden teslim etmişti. Erzan’la birlikte tutuklanan isimlerden olan ve hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istenen Ali Yörük de ifadesinde Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia etti.
Çorlu’da bir otomotiv bayisinin satış müdürü olan Ali Yörük tutuklandığı gün verdiği ifadesinde Seçil Erzan’la olan bağlantısını şöyle anlattı:
'Tanıştığımızda gişe memuruydu'
“17 yıl önce Çorlu’daki Denizbank şubesine kredi çekmek için gittiğinde Seçil Erzan’ı gişe memuru olarak tanıdım. O dönem işten ayrıldım. Bana ne iş yapacağımı ve ne kadar param olduğunu sordu. Tazminatımı aldığımı ve borsada bir miktar paramın olduğunu söyledim. Bu paraları kendisine vermemi ve bana fazla para kazandıracağını şöyledi. ‘Araba işi gibi düşün, kâr edeceğiz’ dedi. İki bankadan kredi çektim. Tanıdıklarımdan borç aldım. Toplamda 5 milyon TL parayı 1.5 yıl önce Florya’da Erzan’a elden teslim ettim. Aradan 3-4 ay kadar süre geçti. Paramı istiyordum. Kendisi bana ‘Bu öyle hemen paranı çekebileceğin bir fon değil, çekersen zarar edersin’ diyerek oyaladı. Aradan bir yıl kadar süre geçti. Bana 5 milyon TL olarak teslim ettiğim paranın 100 milyon TL olduğunu söyledi. Fonda Fatih Terim’in olduğunu söyledi. Bana 5 milyon TL bedelli senet verdi. Senedi alınca paramın gelmesini bekledim. Daha sonra tutuklandı. Senetle paramı tahsil edebileceğimi düşündüğüm için suç duyurusunda bulunmadım. Hatta avukatım da senedi icraya koydu."
'En fazla çantasını arabaya koymuşumdur'
"Seçil Erzan’a yardımcı olmadım. Kendisine en fazla çantamı arabaya koy dediğinde yardımcı olmuşumdur. Onun dışında Erzan’la ortak hiçbir fiilim olmadı.”

Denizbank'tan açıklama: Seçil Erzan evden nasıl alındı, ilk görüşme kimlerle yapıldı?

Bomba iddia: Seçil Erzan, Denizbank'ta hangi yönetici ile aşk yaşıyordu

BDDK, iki sigorta şirketine el koydu

Ahmet Hakan'dan Hakan Ateş ve Fatih Terim'e 9 soru

Ahlatçı aldı. Adabank, 'Katılım bankası' oldu

Dolar kuru 29 liraya yaklaştı-28 Kasım 2023

Arda Turan, Erden Timur’dan aldığı 700 bin doları da kaptırmış!

Arda Turan'ın bankacı Seçil Erzan'a kaptırdığı para 12 metrekarelik odayı dolduruyor

Arda Turan, tüm görüşmeyi kayda almış: Fatih Terim dahil fona para yatırıanların tamamı ses kaydında

YORUMLAR
Yorum Yap