Canikli: Cari açık severler tabloya iyi baksınlar, bakalım ne anlayacaklar
Merkez Bankası tarafından her ay açıklanan Ödemeler Dengesi İstatistikleri'ne göre cari işlemler hesabı mayıs ayında 151 milyon dolar fazla verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Mayıs ayı cari açık rakamlarını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Mayıs ayında fazla veren cari denge, Türkiye için tarihi bir dönüm noktasıdır. Cari açık severler ve cari açığın teknokrat düzeyindeki sorumluları bu tabloya iyi baksınlar. Bakalım ne anlayacaklar" dedi.
Mayıs ayı cari açık rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Cari açık uzun yıllar ekonomimizin en büyük problemi olmuştur. Cari açık nedeniyle ekonomimiz yurt dışından yüz milyarlarca dolar borçlanmak zorunda kaldı, ekonomimizin kırılganlığı arttı, faizler yükseldi" ifadelerini kullandı.
Canikli, "Cari açık nedeniyle ortaya çıkan sürekli kaynak ihtiyacı, ekonomimizi küresel finansal şok ve spekülasyonlara açık hale getirdi. Mayıs ayında fazla veren cari denge, Türkiye için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ekonomide yerlilik ve milliliğin ete kemiğe bürünmüş hali, fazla veren bir cari denge tablosudur. Cari açık severler ve cari açığın teknokrat düzeyindeki sorumluları bu tabloya iyi baksınlar. Bakalım ne anlayacaklar" dedi.
Ünlü kestane şekeri markası Kafkas'tan konkordato açıklaması
İŞKUR: Kayıtlı işsiz sayısı 4 milyon 417 bin 814
Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı: İşte tam liste
Filli Boya da Japonlara satıldı
Vergi incelemesi yapılmayacak! 7 madde kabul edildi
AB, Türkiye’ye ‘sondaj yaptırımı’na hazırlanıyor
Emlak vergilerine zam geliyor
TÜRSAB eski Başkanı: Garip bir model, turizm paraları yaydan çıkar
Yurt değil rezidans



YORUMLAR
Yorum Yap