Bu hisselere para yatıranlar paralarının yarısını kaybettiler

Borsa 100 endeksi son bir yılda yüzde 35 yükselmesine rağmen 3 hisse senedi yüzde 50 değer kaybı ile yatırımcılarına adeta kabus yaşattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Borsa İstanbul 100 endeksi son bir yılda yüzde 35 yükseldi. Ancak borsadaki bu yükselişe rağmen bazı şirketleri hisse senetleri yatırımcıları için adeta kabus oldu.

Peker  GYO, Saray Matbaacılık, Aztek Teknoloji ve Politeknik Metal yatırımcılarına hiç kazandırmadığı gibi parasının yarıdan fazlasını kaybettirmesine neden oldu.

En büyük düşüş yüzde 82 ile Peker GYO ilk sırada yer alırken, Saray Maatbacılık yüzde 57, Aztek Teknoloji yüzde 52 ve Politeknik Metal yüzde 51 oranında değer kaybetti.

ORTAK YÖNLERİ OPERASYON

Borsada yatırımcının parasının yarıdan fazlasını kaybettiren 4 hisse senedinin ortak noktası önce sert yükselip sonra aynı hızla düşmesi.

Borsacılar arasında “operasyon yemiş hisseler” olarak adlandırlan şirketler yatırımcısını adeta batırıdı.

Özellikle sosyal medya üzerinden bu hisse senetlerine yönelik gerçek olmayan beklentilerle yatırımcılar aldatıldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol