Bu gece köprü ve otoyollara ne kadar zam geliyor?
Araç sürücüleri dikkat! Bu gece akaryakıt fiyatlarına gelecek zammın yanı sıra köprü ve otoyollara da zam geleceği belirtiliyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Köprü ve otoyol geçiş ücretleri yüzde 25 zamlanacak.
Dolar kurundaki düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından köprü ve otoyollara gelecek zam belli olmaya başladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile devletin işlettiği otoyollarda uygulanacak geçiş ücretlerine ilişkin çalışma büyük ölçüde tamamlandı.
KÖPRÜ VE OTOYOLLARA BU GECE YÜZDE 25 ZAM GELİYOR
1 Ocak’tan yani bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yüzde 25 civarında zamlanması kesin gözüyle bakılıyor.
Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre KGM'nin bugün bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.
YAP İŞLET DEVRETTE ZAMMI DEVLET SÜBVANSE EDECEK
Devlete ait 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yüzde 25 zam beklentisi öne çıkarken yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen Yavuz Sultan Selim- Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyoluna ne kadar zam geleceği de merak edilen konular arasında.
Bu projelerde, geçiş ücretleri dolar ve euro kuruna göre belirleniyor. 2021 yılında yüzde 60'a yakın artan döviz kurları nedeniyle yap-işlet-devret (YİD) projelerinde 2022 için zam beklentisi arttı.
Zammın dolar ve euro kurundaki artışa bağlı olarak hesaplanan oranda yapılması beklenmiyor.
İzinsiz İHA uçuranlara 15 bin, uçağa lazer tutanlara 25 bin lira ceza
Bakanın 'Zam yok' dediği poşete de zam geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi kitabımızdan çıkaralım
Dış ticaret açığı kasımda 5,4 milyar dolar oldu
İki günde ikinci zam! Benzin ve motorine dev zam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmakta kararlıyız
Resmi Gazete'de yayımlandı: Tütün ve alkollü içki satış belgelerine zam
Taylandlı dev, Türkiye'nin robot devine ortak oldu!
İmamoğlu, İTO seçimlerinde bir adayı destekler mi?



YORUMLAR
Yorum Yap