BTK'den o firmaya drone cezası
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, test edilen drone cihazının ilgili mevzuattaki temel gereklere uygun olmadığı gerekçesiyle üretici firmaya idari para cezası verildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kurumun Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Ervin Coşkun Refleks İthalat ve İhracat Spor Malzemesi Toptan Ticaret firmasının üreticisi olduğu DJI marka HANTOM 3. Professional (W323B) model drone cihazlarından numune alınarak, Piyasa Gözetim Laboratuvar Müdürlüğünde test edildi.
Test raporlarının değerlendirilmesi sonucunda, Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'un, "ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülükleri"ne ilişkin düzenlemelerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle firmaya 11 bin 13 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
Öte yandan BTK, diğer ilanıyla da idari ücret ile Evrensel Hizmet Katkı Payı borcu bulunan ve son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödeme yapmayan firmaların isimlerini duyurdu.
Rize'deki kaçak yapılarla ilgili yıkım kararı!
TMO 26 yıl sonra kabuklu kırmızı mercimek alacak
Global standartların küresel stratejisi Türkiye'de belirlenecek
40 yıllık pilot, İstanbul Havalimanı rezaletini anlattı: Havalimanı değil AVM yapmışlar
İHKİB, ekonomiye 18 milyar dolar katkı sunan başarılı ihracatçıları ödüllendiriyor
Ekonomist Sönmez: Parayı inşaata gömersen ülkeyi çamura saplarsın
Batı Akdeniz 4 ayda 62 milyon dolarlık domates ihraç etti
Makam aracı israfı: İSKİ'de bir yöneticiye kaç araç düşüyor?
Tatil öncesi büyük zam! Çanakkale'yi araçla geçmek 67 TL oldu




YORUMLAR
Yorum Yap